Депутатське літо

Володимир САМУСЕНКО, "Ратуша"

|

Вкотре завітавши у спорожнілу Ратушу ще посеред серпня, спіймав себе на думці: „Куди ж поділися всі депутати?”. Чи не гріють вони свої заклопотані чола десь на Мальдівах чи Коста Риці, або, може, допомагають перемогти на виборах помаранчевим та блакитним?

Виявляється, усе значно банальніше: більшість із міських депутатів провели літо там, де і ми з вами, шановні громадяни. Ну, не на городах, звичайно… Можливо, під спекотними проміннями сонця ви не помітили, що десь на чорногорському пляжі, біля вас, засмагає Тарас Коць, або ж на Тростяні переможно гукає Яромир Самагальський. Вони завжди були поряд зі своїми виборцями…

Лідер фракції „Пора” Петро Адамик намагається дати професійну оцінку своєму відпочинку. У Львові власник ресторану „Шекспір” добре знає, що таке гарний сервіс. „Цього року я відпочив у Криму, — розповідає депутат. — Між Алуштою і Ялтою — база Харківського політехнічного університету. Приватники взяли шмат землі і побудували там чудовий корпус: чистенько, але якість сервісу таки наша, українська… Грошам, які ми платимо, насправді не відповідає”. Пан Адамик рекомендує все ж таки відвідувати Крим. „Унікальна природа, найосновніше — оздоровлення. Як радять лікарі, відпочивати треба вдосталь — 20 — 24 дні. Лише за такий період уся користь природи і води дається взнаки нашому організму. Якщо обирати між сервісом і природою, то цього року я обрав природу. Мав бажання оздоровити молодшого сина. В іншому випадку, можливо, поїхав би у Хорватію, Чорногорію”, — розповідає депутат. На його думку, в Україні ще існує багато незручностей у організаційних питаннях. „У Хорватію — взяв квиток на літак, і через декілька годин ти вже там. Може, колись доросту до того часу, що відкрию свою турфірму”, — мріє лідер „Пори”.

Його колега із НСНУ, колишній в.о. міського голови Зиновій Сірик вважає, що успішний відпочинок залежить від вашого настрою. „Цього року я дав собі розраду і добре відпочив. Мав змогу порівняти і ціни, і сервіс. Але після довгих роздумів я і мої діти зійшлися на думці, що кращого відпочинку, ніж Шацькі озера, ми не знаємо. Попри те, що погода дуже рідко буває файною, мої діти, дякувати Богу, ніколи не хворіли і навіть навпаки: завжди повертаються бадьорими”, — розповідає депутат. За­вітав пан Сірик і на море. „Враховуючи те, що це літо було теплим, ми також скористалися українським „морським” сервісом. Були в Одеській області. Сервіс не найкращий, але якщо люди почувають себе там добре, отже, там справді добре. Це ж наша кліматична зона. Поки у кого є маленькі діти, я би не радив їхати кудись далеко. Нехай малеча відпочиває на Україні”, — радить депутат-патріот.

Хоча є депутати, які вирішили патріотично не їхати навіть у Крим. Яромир Самагальський, член фракції „Свобода” не знайшов цього літа часу, аби покинути Львівську область. „Я особисто це літо відбув у Львові. Мав декілька цікавих виїздів у Карпати. Був у Яремче, наприклад. Здебільшого, займався політичною діяль­ністю”, — сумно розповідає депутат. Для пана Яромира найкращий відпочинок — „спокій”. „Я люблю наодинці позбирати грибів, посидіти біля річки, а найосновніше — відпочити від людей. Думаю, мені це вдалося”, — розповідає депутат. Наймолодший депутат міськради, член фракції „ПОРА”, Іван Кардаш не сидить на місці навіть у Львові. „Відпочинку як такого у мене не було. Хіба що на тиждень з’їздив до товариша в Європу. Був у Німеччині. Я не з тих, хто любить ніжитися на пляжі. Мене приваблюють нові враження і нові місця. А у Львові я усюди потрохи відпочиваю. Активно…”, — інтригує колишній студент.

Депутати від БЮТ зізналися, де провели теплі літні дні. Тарас Коць, член фракції БЮТ: „Декілька днів, відверто скажу, провів у Чорногорії. Направду гарно відпочив. Добирався туди літаком. Путівка збіглася з моїми планами на відпустку. Хоча були забави й у Львові. Чорногорія, як і Україна, — країна, що розвивається. Сервіс у них кращий, ніж наш, але не надто”. Статистичні дані ми почули від його колеги по фракції Олега Породка. „Цього року я відпочивав два тижні у Болгарії. Місто Обзор. Мій колега там має мережу готелів. Він запросив мене до себе, запропонувавши невеличку знижку. Ціни у Болгарії трохи вищі, ніж наші, але сервіс досить якісний. Проживання у готелі коштувало для чотирьох членів моєї сім’ї 250 гривень на добу. Харчувалися у приватних ресторанчиках. Триразове таке харчування обійшлося нам десь 200 грн на добу. Я помітив, що, порівняно з минулим роком, харчування там подорожчало. Кажуть, після впровадження євро ціни також зростуть”, — попереджає бютівець. У пошуках романтики його колега Юрій Кардашевський завітав на береги Дністра. „Я уже багато років поспіль нормально не можу відпочити. Ціле літо мене в міську раду викликали: то тендер якийсь треба провести, то з кимсь зустрітися, — скаржиться депутат. — Хіба що виїжджав на чотири дні на Дністер, на місце залишків монастиря у Бакоті в Хмельницькій області. Тут можна знайти такі місцини, куди людська нога не ступала вже кілька десятиліть. Для депутата відпочинок від людей — дуже важлива справа. За рік стільки усілякого наслухаєшся, що потім хочеш побути наодинці. Головний спортсмен міськради Богдан Кобрин цього літа ніяк не міг розстатися зі своєю стихією — футболом. „Все літо хотів працювати із футбольним клубом „Сокіл”. Треба команду укомплектовувати. Але мої діти подарували мені путівку до Туреччини на

8 днів. Поїхав туди з дружиною і маленькою донькою. Взагалі літо було багатим на події. Син одружився, донька школу закінчила, поступила у Банківський інститут”, — розповідає депутат.

Як виявилося, наші депутати на Канари ще не заробили. Принаймні туди ще ніхто не поїхав. Не побували вони і на Кіпрі, де ніжився на сонці затятий ворог корупціонерів Юрій Луценко, чия “Самооборона” піариться за гроші „любого друга” Давида Жванії. Хоча у вересні багато депутатів продовжують відпочивати. Так, член фракції НСНУ Данило Ярема зізнався, що він ще в Італії. „Я відпочиваю біля Неаполя зі своїми колегами по бізнесу. Як приїду, розповім вам про враження”, — сміється депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *