„Пору” повернули у блок

Юлія КУХАР, „Новий Погляд”

|

Окружний адміністративний суд столиці таки задовольнив позовні вимоги блоку «Наша Україна-Народна Самооборона» визнати недійсною реєстрацію учасником виборчих перегонів фальшивої партії «Пора», яку очолює Ярослав Годунок.

Справжня Громадянська партія «Пора» під керівництвом Владислава Каськіва таки піде на вибори у складі «НУ-НС». Голова Політради ГП «ПОРА» Владислав Каськів назвав це рішення суду логічним і справедливим завершенням політичної провокації, яка має поставити крапку традиції формування політичних клонів. Щоправда, Міністерство юстиції намагалося оскаржити справу в апеляційній інстанції, однак наступного дня Київський апеляційний адміністративний суд визнав реєстрацію псевдопартії „Пора” незаконною.

Нагадаємо, нещодавно в Україні розгорівся політичний скандал, який міг би призвести до розпаду помаранчевого мегаблоку та навіть зриву проведення дострокових виборів. 28 серпня Центральна виборча комісія та Міністерство юстиції України зареєстрували самостійним учасником дострокових виборів у парламент нову політичну силу, назва якої буква в букву збігається з повною назвою ГП «Пора». Очолив «фальшивку» колишній член цієї політичної сили Ярослав Годунок, під керівництвом якого псевдопартія прийняла рішення про вихід з блоку „Наша Україна-Народна Самооборона”.

Сьогодні годунівську „Пору” знято з реєстрації, а партія Каськіва повернулася до складу „НУ-НС”. Окрім того, у понеділок правоохоронні органи порушили кримінальну справу проти Ярослава Годунка за підробку печатки Громадянської партії «Пора» та її офіційних документів.

Самі активісти „Пори” впевнені, що скандал з реєстрацією їх клонів – це задумана акція Партії Регіонів, констатує депутат Львівської міської ради, порист Артем Хмиз. У коментарі „Погляду” пан Хмиз висловив сподівання, що правоохоронні органи зможуть дізнатися, звідки могла взятися фальшива печатка у політичних клонів та на яких умовах вони проводили свої з’їзди. „Яскравим свідчення того, що ця політична провокація була організована Партією Регіонів, стала присутність на виголошенні рішення в суді представника ПРУ пана Забарського”, – пише офіційний сайт ГП „Пора”. Голова Львівської обласної організації ГП „Пора” Володимир Квурт також розповів „Погляду”, що так званий з’їзд партії відбувся в офісі, орендованому у Партії Регіонів, представники якої були присутні на з’їзді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *