“ТанГопак” для бубабістів

Наталя ДУДКО, "Ратуша"

|

Юрій Андрухович, Віктор Неборак, Олександр Ірванець читатимуть нині свої твори у Львівській філармонії, у межах літературно-музичного вечора з нагоди презентації чергового тому проекту Василя Ґабора “Приватна колекція” — “Бу-Ба-Бу. Вибрані твори”, яка щойно вийшла у видавництві “Піраміда”. “Це не тільки антологія, це ще й своєрідна енциклопедія “Бу-Ба-Бу”, у ній подано докладну інформацію про цю літературну групу. Ця книжка наповнена несподіваною енергетикою Львова, тут домінує стихія, поетика цього міста. Я сприймаю її як другий том до антології “Дванадцятка”, — зазначив упорядник видання Василь Ґабор.

За словами директора Львівської філармонії Володимира Сивохопа, добираючи музику до текстів Андруховича, Неборака, Ірванця, він намагався відтворити “балаганність” і “буфонадність”, притаманну творам бубабістів, і саме такою буде програма “ТанГопак”, що звучатиме нині у філармонії. А у фойє концертного залу розмістять експозицію світлин Анатолія Мізерного, який зафіксував молодих бубабістів.

Традицію літературно-музичних вечорів у Львівській філармонії започаткувала зустріч з поетом Ігорем Калинцем, згодом відбулася презентація антології “Дванадцятка”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *