Міська влада: сплановані порушення прав львів’ян?

Віктор ЧАРНОМСЬКИЙ

|

Після останньої публікації в „Ратуші” щодо системних правопорушень міського голови та підпорядкованого йому апарату службовців до редакції звернулися громадяни Львова зі скаргами ще й на протиправну діяльність працівників фонду комунального майна міста, очолюваного п. Євгеном Климковичем.

Прокоментував цю конфліктну ситуацію член депутатської комісії з питань комунального майна та власності, депутат міськради, правник за фахом п. Іван Василишин.

– Пане Іване, розкажіть, будь ласка, нашим читачам про проблеми, які доводиться вирішувати депутатам при розгляді поданих службою п. Е. Климковича документів про передачу приміщень, що є власністю міста, в оренду громадянам чи для їх приватизації.

– Вимушений констатувати факти численних порушень, які чинять райці під час підготовки ухвал для прийняття рішень на сесіях міськради про передачу фізичним або юридичним особам приміщень у різні форми користування. Особливо звертаю увагу, що ця процедура проходить також перевірку на законність у юридичному відділі нашої міськради, яким керує п. Г. Пайонкевич. Тобто на розгляд нашої комісії надходять матеріали вже опрацьовані спеціалістами міськради, які отримують за це непогані зарплати і премії, мають відповідну освіту та стаж роботи. Отже, системність помилок, виявлених при погодженні на комісії проектів ухвал, поданих на розгляд, викликає у депутатів сумнів щодо їх випадковості. Наведу такий приклад. У 2003 р. було рішення Франківського суду про розірвання договору з фізичною особою Д., яка орендувала приміщення під художню майстерню за адресою: вул. Коновальця, 57, потім його продали іншій особі, але якимось дивом воно знову опинилося у 2007 р. на розгляді сесії міськради для передачі його у власність особі Д.! Посадові особи п. Пайонкевич і Климкович зобов’язані були знати про цей факт і, на мою думку, свідомо лобіювали інтереси Д. усупереч чинному законодавству. Через численність таких помилок у членів комісії виникає переконання, що посадовці створювали їх навмисно, аби не дати людям нормально отримати приміщення в користування і змусити їх повторювати всю процедуру знову!

У березні цього року на одній із сесій було знято з розгляду шість об’єктів приватизації через грубі порушення у підготовлених райцями документах. У зв’язку з цим на засіданні нашої комісії прийняли рішення про скерування міському голові подання з метою притягнення згаданих керівників до дисциплінарної відповідальності. А ще я пропоную провести журналістське розслідування про незаконний продаж міськрадою 120 приміщень, які належать мешканцям будинків, у яких ці приміщення розташовані. Це правопорушення з подачі міського голови п. Андрія Садового несвідомо було підтримано й депутатами міськради. Цю ситуацію треба виправити і зробити це якнайшвидше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *