Львів’яни потраплять до „Країни мрій”

Галина ФОРОШІВСЬКА, „Новий Погляд”

|

Етнофестиваль під такою назвою відбудеться у неділю, 26 серпня, на території Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Влаштує львів’янам фольклорне дійство відомий український співак Олег Скрипка.

Народне гуляння-ярмарок розпочнеться о 15-й годині й триватиме до півдесятої вечора.

Крім Олега Скрипки із його Le Grand Orchestra забавлятимуть публіку також київський гурт „Чоботи з бугая”, львівські „Бурдон” і „Коралі” та гурт із Одеси „Фанфаре оркестр”.

Гості свята зможуть також помилуватися і придбати витвори майстрів народних ремесел, скуштувати куліш, варені раки та випити пива. А маленькі відвідувачі фестивалю потраплять у справжню країну мрій. Для них буде організовано Дитячу галявину. Малеча зможе робити аплікації, малювати, ліпити з глини, співати і танцювати, а також послухати казок.

„Наша мета – привити любов дітям до етнокультури, – говорить режисер міжнародного фестивалю „Країна мрій у Львові” Надія Дзвоник. – Ми хочемо, щоб діти знали і шанували українські традиції. Дітлахи зможуть побачити майже всі народні обряди, які святкують протягом року. Оскільки зараз літо, то найперше ми будемо справляти обжинки та Івана Купала”.

Цей фестиваль відзначається ще й тим, що кожен повинен прийти у вишиванці.

Для тих, хто прийде у вишиванці або буде одягнутий в український стрій, квиток коштуватиме двадцять гривень. Хто ж все-таки не матиме вишиванки, змушений буде заплатити цілих п’ятдесят . А от діти до десяти років можуть не перейматися – для них вхід буде безкоштовним.

Очікують, що „Країну мрій” відвідають приблизно двадцять тисяч людей.

За словами заступника начальника управління культури і туризму Львівської міської ради Олени Голишевої, за порядком стежитимуть муніципальна дружина, представники МВС та охорона музею.

Також мерія буде вдячна, якщо львів’яни пересядуть на громадський транспорт, споживатимуть менше спиртного та покинуть Шевченківський гай о десятій годині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *