Богдан Коваль, начальник управління капітального будівництва ЛМР: «Наше законодавство ускладнює проведення тендерів»

|

«Наше законодавство ускладнює проведення тендерів. Нам потрібно розробити проектування і ландшафтні роботи по десяти парках Львова. Це просто проектні роботи на 600 тисяч гривень. Обміри парку, інвентаризація парку, фіксація стану і потім розробка документацій як у парках навести красу. Ми раз оголосили тендер, ніхто не подав ніяких пропозицій. Ми намагалися залучити фахівців із Аграрного університету, Лісотехнічного інституту і Політехніки. Так от в результаті виявилося так, що ці проектні групи не змогли пройти формальностей, щоб подати всі документи для участі у тендері.

Через тендерні процедури не ведуться роботи з реконструкції колектора на вулиці Назарука. На нього немає бажаючих. Ми просимо «Водоканал», інші фірми, але ніхто не погоджується.

Сьогодні підрядник мусить 2,5-3% від суми вартості робіт витратити на різні сплати.»

Довідка:

Через складність тендерних процесів підрядчики не хочуть брати участь у тендерах. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції голова тендерного комітету УКБ Ігор Фалюта, прикладом може слугувати ремонт вулиці Чупринки, по якій від травня по сьогоднішній день не надійшло жодної заявки до участі у тендері. Підтвердив ці слова й начальник управління капітального будівництва Львівської міської ради Богдан Ковал ь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *