Микола Шкурган, начальник управління транспорту і зв’язку ЛМР: «Евакуатори не працювали, і ми бачимо негативний результат цього»

|

«Сьогодні, коли не вистарчає працівників ДАІ, коли адміністративна відповідальність є надзвичайно низька, якщо не застосовувати евакуатори – ми маємо на вулицях хаос. Застосування евакуаторів давало нам можливість зробити так, щоб хаосу на вулицях не було.

Прокуратура заборонила працівникам ДАІ приймати рішення про евакуацію, тому що це не входить в їхні повноваження. Але ніхто не може заборонити працівникам ДАІ наводити порядок на вулицях і слідкувати за порядком, складати адміністративні протоколи на тих, хто зупиняється з порушенням правил дорожнього руху.

Декілька днів евакуатори не працювали, і ми бачимо негативний результат цього. Вечором є затори в районі проспекту Свободи. Ми маємо затори, які тягнуться до вулиці Князя Романа або до вулиці Івана Франка. Я думаю, що працівники прокуратури як мешканці міста ці незручності також відчувають.

Прийматимуть рішення про евакуацію працівники управління надзвичайних ситуацій, тому що затори – це однозначно надзвичайна ситуація. В результаті заторів завдаються величезні збитки і народному господарству, і здоров ’ю людей, і пам’яткам арх і тектури. Ці збитки можна порахувати, і якщо вони складають більше, як дві тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, то це можна класифікувати як надзвичайну ситуацію».

Довідка:

Микола Шкурган під час сьогоднішнього брифінгу повідомив, що виконком Львівської міської ради сьогодні прийматиме нове рішення щодо функціонування евакуаторів у місті. Відтак а втомобілі, припарковані з порушенням правил дорожнього руху, скоріш за все знову евакуйовувати муть на арештмайданчики. Як повідомлялося раніше, на початку серпня Львівська обласна прокуратура перевірила роботу евакуатор ів і виявила низк у серйозних порушень. Для прикладу , перевищення повноважень державною автоінспекцією, порушення антимонопольних вимог, завищені тарифи. Відтак примусова евакуація у Львові була заборонена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *