Обираємо свого лева!

О.К. , «Ратуша»

|

Галерея „Равлик” учора презентувала для львів’ян виставку левів „Музей левів”. Щоправда, це лише фотоколажі найцікавіших і найстаріших зображень цієї тварини в архітектурі нашого міста.

В підвалі Єзуїт­ського костелу, де, власне, й знаходиться галерея, вже нині експонують знимки символу нашого міста. Виставка проходить у рамках проекту „Леви Львова — Музей Левів”.

За слова директора галереї Юрія Гайди, кожен із відвідувачів, і львів’ян зокрема, може долучитися до пошуків інших зображень левів у архітектурі Львова. Усіх львівських левів зберуть в альбомі „Леви нашого міста”. До слова, нині реєстр Юрія Гайди вже містить понад 1300 львівських левів. Усі вони мають своє місцезнаходження, але, на жаль, не про всіх залишилися історичні згадки. Ініціатор сподівається, що після виставки знайдуться охочі, які зголосяться допомогти у пошуку нових левів і поповнити ними каталог, а також обрати свого „царя звірів” і здійснити свій внесок (зокрема, фінансовий) у дослідження історії його появи у нашому місті. Гасло проекту „Вибери свого лева!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *