Богдан Козак, голова ЛОО Української Народної Партії: «Легітимність конференції Стрийської УНП є сумнівною»

|

«Міська організація УНП у Стрию, на жаль, є слабкою організаційно, і єдиною з міських організацій УНП у Львівській області, яка на місцевих виборах 2006 року не спромоглася потрапити до міської ради, при тому що мала свого кандидата на міського голову (яка нині є членом фракції БЮТ в обласній раді). Причина цієї слабкості полягала саме в особистостях, які очолювали Стрийську МО УНП, а сьогодні виходять з партії, критикуючи вище партійне керівництво.

На відміну від міста Стрия, результати виборів у Стрийському районі показали, що районна організація УНП, користується у декілька разів більшим авторитетом і довірою серед стриян. У Стрийській райраді сьогодні є потужна фракція УНП, а голова районної організації Орест Курило є заступником голови Стрийської районної ради.

Зі Стрийської МО УНП вийшло лише тринадцять осіб з понад двохсот п’ятдесяти. Вихід цих людей – це їх особисте рішення. Легітимність конференції, про рішення якої заявляв колишній керівник організації, є сумнівною, і якщо вона була проведена – то всупереч статутним вимогам. Ми впевнені, що відсутність цих людей у Стрийській міській організації УНП лише сприятиме зміцненню організації, яку незабаром очолять люди, яким довірятимуть стрияни, і які працюватимуть на реалізацію програми УНП незалежно від можливих об’єднань у блоки чи партії».

Довідка:

Екс-голова Стрийської міської організації Української Народної Партії Ігор Яхвак сьогодні озвучив рішення конференції Стрийської МО УНП щодо виходу членів організації з партії та їх вступ до ВО «Батьківщина». Рішення про вихід з УНП прийнято на знак незгоди з позицією керівництва партії про входження до мегаблоку «Наша Україна-Народна Самооборона». Стрийські УНПісти вважають, що об’єднання повинно було відбутися з БЮТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *