Сварливі сусідки перейшли до бійки?

Павло МУЗИКА, «Україна і час»

|

Війна заяв, і не тільки, між Грузією та Росією відновилася у вівторок. Ще зранку офіційне Тбілісі звинуватило Москву в авіаційному бомбардуванні своєї території неподалік столиці.

Як заявив прес-секретар МВС Грузії Шота Утіашвілі, напередодні два російські винищувачі залетіли у повітряний простір Грузії та скинули 700-кілограмову бомбу на село Цителубані за 65 кілометрів на північний захід від Тбілісі. На щастя, вона не вибухнула. Якби це сталося, то була б катастрофа, запевняють грузини.

Натомість, у міністерстві оборони Росії спростували повідомлення про порушення російськими літаками повітряного простору Грузії. “Російські літаки ні в понеділок увечері, ні у вівторок зранку ніяких польотів у районі населеного пункту Цителубані не здійснювали”, — заявив помічник головнокомандувача ВПС Росії полковник Олександр Дробишевський.

У суперечку на тему, була бомба чи ні, втрутилася і Південна Осетія, яка, як відомо, в односторонньому порядку оголосила про вихід зі складу Грузії. Влада самопроголошеної республіки звинуватила тепер уже Грузію у порушенні повітряного простору й ракетному обстрілі території невизнаної республіки. “Грузинський літак, імовірно, Су-25 або L-39, пролетівши над селом Цинаґар, випустив ракети в районі Ґромської ущелини. За попередньою інформацією, жертв і руйнувань немає. Наразі оперативно-слідча група Леніногорського району проводить розслідування інциденту”, — повідомляє комітет інформації та друку Південної Осетії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *