Олег Тягнибок, лідер ВО «Свобода»: «Чесних виборів не буде, це абсолютно очевидно»

|

«Чесних виборів не буде, це абсолютно очевидно. Закон, відповідно до якого і окружні, і дільничні комісії можуть формувати представники лише тих політичних сил, які мають власні фракції у парламенті, є абсолютно дискримінаційним стосовно інших політичних сил. Тому що основні фальсифікації на попередніх виборах відбувалися саме на окружних і дільничних комісіях.

Фактично, те, що нам пропонують вибір без вибору, є підтвердженням того, що ті, хто має сьогодні владу, більше нікого до неї не хочуть підпускати. Сьогодні на самому початку виборів створюються перешкоди для чесних, прозорих і правових виборів. Умови участі у виборчій кампанії вже є нерівними.

Стосовно «Свободи» буде створений бар ’ єр у реєстрації партії. У нас документи «кришталево чисті» юридично. Але те, що нас влада намагатиметься не реєструвати – це очевидно.

У нашій програмі ми пропонуємо ухвалити певні закони, зокрема стосовно проведення люстрації. Ми також пропонуємо змінити закон про громадянство і укріпити позиції щодо боротьби з нелегальною міграцією в Україні, створити закон про вибори місцевих суддів, про ліквідацію пам’ятників тоталітарно-більшовицького режиму. Основним завданням для нас буде не тільки провести агітацію, але й зберегти результати виборів».

Довідка:

Вчора відбувся 18 з їзд ВО «Свобода», під час якого було ухвалено рішення про самостійний формат участі об єднання у позачергових парламентських виборах, затверджена партійна програма та список кандидатів у депутати Верховної ради України від ВО «Свобода».

2 серпня в Україні офіційно стартувала виборча кампанії із проведення позачергових виборів до Верховної ради. 30 вересня в Україні мають відбутися парламентські вибори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *