ОСББ побільшає

Ірина БЕРЕЗОВСЬКА, „Новий Погляд”

|

У ЛМР розроблено Програму допомоги у створенні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та створено робочу групу, яка займається її впровадженням.

У районних адміністраціях працюватимуть «гарячі лінії», які консультуватимуть львів’ян щодо юридичних і практичних аспектів створення ОСББ.

Пілотний проект Програми допомоги передбачає створення ОСББ у відомчих будинках на вул. Стрийській, Природній, Моршинській, Фредра, Патона, які належали Міноборони. Зараз їх готують для передачі на баланс міста. Всього таких будинків у Львові 24.

Для реконструкції житлового фонду Міноборони виділило 22 мільйони гривень. У всіх КЕЧівських будинках планують зробити частковий капітальний ремонт, після закінчення яких мешканцям запропонують перейти з обслуговування ЖЕКу і господарювати самостійно.

«Основними завданнями ЛМР є найперше підтримка співвласників юридично і консультативно, налагодження співпраці між самими об’єднаннями і формування бюджету, який передбачатиме потреби ОСББ», – розповіла «Погляду» радник міського голови з питань ОСББ Оксана Карпінська.

«Налагоджена державна політика щодо створення ОСББ, є всі умови для проведення ефективного господарювання самих громадян. Головне сьогодні: переконати мешканців відмовитися від підпорядкування ЖЕКам», – коментує начальник відділу енергозбереження та ефективного використання енергоресурсів управління житлового господарства Володимир Магула.

Перевагами створення ОСББ є те, що мешканці будинків мають можливість самі утримувати будинок та контролювати використання коштів. Процес створення ОСББ у Львові розпочався ще 1996 року. Станом на липень 2007 року у місті зареєстровано 210 об’єднань.

Щоб залучити якнайбільше мешканців пані Оксана Карпінська розробляє стратегію сприянння у Львові ОСББ. Це передбачатиме, зокрема, і масштабну інформаційну кампанію (відеоролики, листівки, бігборди) і проведення семінарівта тренінгів для ініціативних груп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *