Проща заробітчанства

Тетяна ЛАЗАРЕВИЧ, „Новий Погляд”

|

Представники Української греко-католицької церкви міста Болоньї, що в Італії, разом із «Карітасом» Самбірсько-Дрогобицької єпархії, на таку критичну ситуацію, як заробітчанство українських громадян, відреагували прощею в рамках акції «Рух за тверезість життя».

Щоб хоч якось допомогти людям, які важко працюють за кордоном, а, передусім, повернути їх додому, цьогорічна проща присвячена сучасній українській сім’ї: заробітчанству та узалежненням від алкоголю і наркотиків.

Вже вдруге церковна громада збирає охочих, аби реабілітувати їх та їхні родини від духовного озлиденіння, спричиненого вимушеною розлукою, алкогольної та наркотичної залежності.

За результатами соціологічного дослідження «Українська трудова еміграція», яке провели під керівництвом журналістки і письменниці Оксани Пронюк, трудовими емігрантами в Італії, здебільшого є вихідці з західних областей України: Львівської області – 37,25%, Івано-Франківської – 18,87%, Тернопільської – 14,95%, Чернівецької – 9,06%. Насторожує і те, що трудова еміграція в Італії є жіночою на 90,2%, більшість 40-60-річного віку. Матері, дружини, бабусі свою відсутність вдома компенсують матеріальними благами.

Проща для українських родин, які працюють в Італії, та для решти охочих, розпочнеться 3 серпня о 07.00 Літургією в храмі Пресвятої Богородиці Самбора, пройде через міста та села Львівщини й Тернопільщини і завершиться 12 серпня у Зарваниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *