Садочків побільшає

Ірина БЕРЕЗОВСЬКА , „Новий Погляд”

|

У вересні цього року почне працювати відновлений дитячий заклад №37 «Струмочок».

Ремонтні роботи у зв’язку із закінченням терміну дії оренди більшої половини будівлі майже закінчено. У вересні малюки прийдуть уже в нове відремонтоване приміщення садочка, що на вулиці Княгині Ольги, 59а. «Через відсутність дітей у 90-х роках більшу половину приміщення «Струмочка» було орендовано. Сьогодні ж у Франківському районі є потреба у розширенні садочків. Це пов’язано із збільшенням народжуваності загалом», – розповідає директор дошкільного закладу №37 «Струмочок» Леся Ковальчук. За її словами, завершити ремонти цього року вдалося завдяки фінансуванню міськрадою на всіх етапах.

Згідно з положенням «Програми розвитку дошкільної освіти у 2007 році» управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради планує відновити діяльність дошкільних дитячих закладів, які через відсутність дітей у 90-х роках використовували не за призначенням.

«Цьогоріч в управлінні освіти Львівської міської ради заплановано відновити діяльність дитячих навчальних закладів, які у 90-х зупинили свою роботу чи були перепрофільовані. У садочках, які вже є у місті, буде створено ще близько50 нових груп для 900 дітей міста. На розвиток дошкілля міському управлінню освіти виділено 820 тисяч гривень, з них 600 тисяч гривень – з міського бюджету і 220 тисяч із обласної субвенції», – повідомила під час брифінгу начальник управління освіти ЛМР Надія Оксенчук.

Крім того, закінчуються терміни дії договорів про оренду приміщень дитсадків, а це значно спрощує процедуру відновлення їх функціонування. За словами Надії Оксенчук, практично всі договори мають термін дії до 2008-2011 років. «Звичайно, можна швидше виселити орендарів, але це громіздка процедура, яка передбачає судовий процес або згоду орендаря, що нечасто трапляється. Спочатку треба мати ресурс для втілення проекту», – розповідає пані Оксенчук.

За рахунок вивільнених від оренди приміщень у ЛМР планується додатково відкрити нові групи: у Личаківському, Сихівському і Франківському – по сім груп і в Шевченківському п’ять нових груп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *