"Весілля влаштували на європейський лад"

Олег НАЛИВАЙКО, „Новий Погляд”

|

Євген Шмаков про те, як викупляв наречену, розкрив контракту із “Карпатами” та про свою нову команду .

Для багатьох уболівальників обопільна згода львівських “Карпат” та Євгена Шмакова про припинення співпраці була несподіваною. Захисник навіть не дограв сезон й покинув розташування команди. Шмаков звинуватив керівництво клубу в недотриманні умов контракту, а у відповідь отримав порцію критики щодо власних ігрових кондицій. По завершенні чемпіонату гравець працевлаштувався у луганській “Зорі”. Початок виступів Євгена за нову команду співпав зі ще однією знаменною подією у його житті – одруженням. Із теми одруження і розпочалася розмова журналіста “Погляду” із Євгеном.

– Мені не часто доводилося відвідувати весілля своїх товаришів. Був свідком одруження Артема Федецького із ФК “Харкова”, – розпочав Є. Шмаков. – Як на мене, моє весілля вдалося. Усіма організаційними питаннями займалася моя наречена. Зі Львова приїхали Василь Кобін, Максим Фещук, Володимир Федорів, Ігор Худоб’як. Були хлопці із київського “Динамо”, зокрема брат Федоріва Віталій. Були гості із Хмельницька, з-закордону люди теж приїхали. Загалом, було близько 120 гостей.

– Під час весілля дотримувалися усіх українських традицій?

– Ми вирішили влаштувати весілля на європейський лад. Тобто, традицій особливо не дотримувалися. Хоча наречену мені довелося викупляти, причому робив це двічі. У цьому допомагали мої товариші.

– Як викуп гості вимагали гроші чи горілку?

– (Сміється) Та ні, обійшлося шампанським.

– Чим займається твоя дружина і як ви з нею познайомилися?

– Познайомилися, коли я приїхав у рідне місто у відпустку. Стосунки розвивалися впродовж трьох років. Спершу часто не вдавалося бачитися. Футбол забирав дуже багато мого часу, а Юля навчалася в хмельницькій Міжрегіональній академії управління бізнесом та персоналом. Зараз вона перейшла на заочну форму навчання. Мешкала зі мною у Львові, тепер в Луганську.

– Здається, твоя дружина свого часу познайомила Богдана Шуста із його судженою…

– Так, справді завдяки моїй дружині Богдан знайшов своє кохання. На жаль, йому не вдалося приїхати на наше весілля, привітав по телефону.

– Вочевидь, через початок футбольного сезону весільну подорож доведеться відкласти?

– Справді, наразі не до відпочинку. Відсвяткували весілля й відразу ж наступного дня повернулися в Луганськ. Зараз потрібно як слід попрацювати, а взимку можна буде відвідати якусь теплу країну і відпочити.

– Не шкодуєш про те, що довелося піти з “Карпат”?

– Таке футбольне життя – сьогодні в одній команді, завтра в іншій. У Львові мені було комфортно, в “Карпатах” я пройшов процес становлення, як футболіст. Але за обопільною домовленістю із клубом, довелося шукати іншу команду.

– Хто був ініціатором “розлучення”?

– Важко сказати, керівництво “Карпат” мало претензії до мене, а мене не влаштовувало те, що клуб не виконував умов контракту. Порадившись зі своїм агентом Шандором Варгою, вирішив змінити команду. Нині не хочу говорити про цю ситуацію, це вже історія. Тепер усі думки пов’язані із новою командою.

– Процес адаптації у новій команді завершено?

– Так, адаптація завершена. Хоча, вважаю, щоб звикнути до команди, потрібно освоїтися в місті. Отже, коли пройду цей етап – я зможу сказати, що на сто відсотків звик до цієї команди. Мені дуже подобається мій колектив, імпонує те, що перед нами поставлено високі завдання. Згуртованість – ось головний критерій цієї команди. Сподіваюся, ми покажемо себе на футбольному полі.

– Окрім луганської “Зорі” хтось тобою цікавився?

– Так, були пропозиції. Але коли отримав запрошення в луганську “Зорю”, усе зважив й вирішив його прийняти. Мені імпонує тренер, команда, уболівальники. Для кожного футболіста дуже важливе значення має довіра тренера, тепер хочу гідно себе проявити. Олександр Косевич заздалегідь зідзвонився зі мною і з моїми агентами, з людьми, яким я довіряю. Наставник тоді відразу сказав, що він зацікавлений у тому, щоб я грав і прогресував як футболіст, допомагав команді, яка ставить перед собою серйозні завдання.

– Тренувальний процес у Луганську суттєво відрізняється від того, який був у «Карпатах»?

– Безумовно, тренувальний процес у цих двох командах різний, адже кожен наставник по-своєму підходить до підготовки футболістів. Іщенко та Косевич сповідують різну тактику гри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *