І знову гуляння

Павло ПАЛАМАРЧУК, “Україна і час”

|

Фестивалі “Бескиди” та “Європейський міст” додадуть настрою прихильникам сучасної музики.

Схоже, що цьогорічне українське фестивальне літо має намір побити всі рекорди за кількістю проведення масових свят. Так, протягом 10-12 липня в урочищі “Княжа галявина”, яке розташоване поблизу селища Верхнє Синьовидне на Львівщині, відбудеться фестиваль пісні “Бескиди”. Основна мета заходу — популяризація української авторської пісні і виявлення та підтримка талановитих молодих виконавців.

Окрім хорошої бардівської гри і виступу гостей фесту (“Піккардійська терція”, “От Вінта”, “Перкалаба”), на присутніх чекатимуть й інші атракції. Зокрема, буде організовано екскурсійні групи для походу в урочище Бубнище (скелі Довбуша), наскельну фортецю “Тустань”, монастир у Розгірчому, сходження на гору Парашка, подорож до Мертвого озера та водоспаду Кам`янка. А вечорами усі охочі матимуть змогу долучитися до концерту біля вогнища.

Ще одне гуляння чекає на завсідників фестивалів 25 серпня. Уперше в історії на східному кордоні ЄС у Долгобичові/Угринові (Сокальщина) відбудеться концерт єднання “Європейський міст” — “Кордон 803” за участі відомих гуртів з України та Польщі. Захід проведуть у рамках ІV Транскордонних днів добросусідства.

Концерт на кордоні буде продовженням святкування Дня незалежності України. Водночас заплановане дійство є виявом бажання організаторів бачити європейське майбутнє України і спонуканням будувати мости, а не залізні мури між народами, які творять європейську спільноту.

Своїми піснями глядачів тішитимуть гурти “ВВ”, “Гайдамаки”, “Вій”, “Флайза” (Україна) та “Закопавер”, “Ґабакук”, “Ву Ву” (Польща). Ведучою свята буде відома польська акторка Малґожата Кожуховська. Концерт відбуватиметься за підтримки президентів України та Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *