Кримінальна афера львівської влади

Марія ДОРОТИЧ, “Україна і час”

|

Один з найбільших скандалів довкола незаконного будівництва у парку “Знесіння” (вулиця Довбуша, 15 у Львові) отримав своє продовження.

Члени Громадського форуму Львова та позафракційний депутат Львівської міської ради Теодор Дяків оприлюднили у вівторок, 31 липня, під час прес-конференції нові факти земельної афери.

Вони вбачають у проблемі два незаконні аспекти: земельний і майновий. Річ у тім, що минулого року виконком ухвалив рішення, яким надав будівлям на згаданій вулиці номер 15 та дозволив Державній прикордонній службі оформити право власності на них. Отже, афера перша: ще 2005 року ТзОВ “Архібуд” купило на аукціоні будівлі, що на той момент не були у власності прикордонників.

Липове рішення виконкому опротестувала прокуратура — прикордонники не надали документів на реєстрацію права власності нерухомого майна у парку. Згодом виконком задовольнив протест, відмовивши представникам прикордонної служби у праві власності на споруди. Звідси випливає друга афера злощасного “Знесіння”. Незважаючи на рішення виконкому, прикордонники все ж продають будівлі керівництву “Архібуду”.

За словами керівника Форуму Олега Мацеха, сьогодні від цих споруд залишилися руїни. Третя афера полягає у тому, що на підставі акта купівлі-продажу споруд, яких не існує, “Архібуд” реєструє в БТІ право власності на них.

“На основі цього фіктивного документа міськрада надає в оренду “Архібуду” земельну ділянку для зведення житлового комплексу, — каже пан Мацех. — Причому рішення депутати ухвалили попри негативні висновки багатьох інстанцій — ось четверта афера”.

Представники Форуму вимагатимуть від Ратуші скасувати усі незаконні ухвали, що дозволяють будівництво у парку. В іншому разі це зробить Феміда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *