Дві дівчини на один салон

Наталка КИСІЛЬ, “Україна і час”

|

“У нас усе з натяком на старовину — але не далеку, а близьку…”

Наступними героїнями нашої рубрики “Портрет підприємця” будуть представниці прекрасної статі. Одразу дві красиві і розумні дівчини — Мар`яна Лиско та Ірина Мар`єнко. Зазначимо, що обидві ще дуже молоді (щоправда, про вік жінок не прийнято говорити). І найголовніше — на початку цього року дівчата відкрили на території ТВК “Південний” студію дизайну і фотографії “Фотографіка”. Повірте, там варто побувати хоча б з огляду на те, як цікаво й оригінально облаштовано саме приміщення…

Стартовий капітал — 500 доларів

А почалося усе з того, що… дівчата не були знайомі. Мар`яна вчилася і закінчувала Українську академію друкарства, факультет редагування, а паралельно цікавилася фотографією. Навіть журналісткою встигла деякий час попрацювати, спробувала нелегкого хліба далеких доріг, відряджень, редакційних завдань. Окрім того, взагалі багато фотографувала “по світах”.

Іра теж закінчила академію друкарства, графіку. Життєві дороги молодих поліграфісток перетнулися в одній з рекламних агенцій, куди вони прийшли на роботу. У 2005 році Ірина та Мар`яна організували спільний проект “Фотографіка”, в якому проявили себе кожна у своїй творчості: фото і графіці. Виставка в італійському дворику Львівського історичного музею мала успіх. Тож дівчата вирішили продовжити співпрацю одна з одною і започаткували бізнес-проект — власний фотосалон.

“Офіційного, тобто урочистого, відкриття у нас не було у торговому центрі “Карпати” на ринку “Південний”, — розповідає Мар`яна Лиско. — Хіба що з друзями та приятелями зібрались і відсвяткували”.

“На момент відкриття у нас не було жодних захмарних стартових капіталів, — приєднується до розмови Ірина Мар`єнко. — Мали 500 доларів. А також кожна свій комп`ютер, техніку. Принесли у нове приміщення старі диван, крісла, столи, стелажі. Це — для функціонального призначення. А вийшло, що усе разом створило гарну картинку старовини. Зараз ми уже докупили нові стильні крісла, ще дещо. Однак старі, фактично антикварні речі залишили: вони створюють атмосферу кінця ХІХ століття, такі собі пастельні сентиментальні львівські мотиви. Знаєте, усе це так, з натяком на старовину, але не далеку, а близьку”.

Любов врятує світ

Першим клієнтом студії дизайну і фотографії “Фотографіка” стала відома фірма спортивного одягу.

“Тут у нас усе ще було таке необжите, холод мінус десять, а ми фотографуємо хлопців і дівчат у спортивних костюмах, майках, шортах, трико для різних видів спорту, — розповідають бізнесвумен. — Тоді у нас тут позували віце-чемпіон Європи з бодібілдингу Святослав Шеремета, інтерконтинентальний чемпіон боксу за версією WBA Андрій Котельник, відомий львівський фотомитець Віталій Грабар”.

З того часу у “Фотографіці” уже знимкувалось багато людей, серед інших — відомі бізнесмени, фотомоделі, депутати.

Дівчата кажуть, що головне у їхній справі і її успішному розвиткові — це те, що вони обидві дуже люблять свою роботу. “Ми робимо те, що нам подобається. Робимо швидко і якісно. А це у нашій професії дуже важливо”, — така їхня формула успіху.

У вільний час дівчата люблять ходити в гори. Ірина під час підкорення Ельбрусу в горах на Кавказі познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком. Мар`яна тільки нещодавно повернулася з Карпат з гарними враженнями. Зараз же вони цілком віддані роботі — замовлень же багато.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *