Юрій Криворучко, начальник управління архітектури ЛМР: «Сьогодні маємо регрес у сфері містобудування»

|

«Сьогодні така ситуація, що на великі магістралі приїхало й оселилося село. Там збудовано маленькі курнички, будки, дачки, сарайчики. Наша сільська культура дуже добра, дуже міцна, але коли вона приходить у такий наївний спосіб і розвиває наше містобудування, то можна сказати, що сьогодні маємо регрес у сфері містобудування.

Я б хотів, щоб ці мої слова почули підприємці, які щодня приходять і приносять ці свої «сарайчики» і просять підписати відповідний дозвіл. Ці десятки і сотні підприємців з МАФів на словах добре розуміють, що Львів виглядає погано через ці кіоски. Але добре, якщо б після декларування на словах були реальні зміни.

Є надія, що крупнокаліберна артилерія сучасної архітектури, плацдармом для якої стане Сихів, принаймні покаже, як би мало бути. Як не треба робити, у нас дуже багато зразків».

Довідка:

До кінця року у Львові має пройти перший відкритий міжнародний містобудівний конкурс з розробки архітектурно-містобудівної концепції громадського центру Сихова. Проведення конкурсу дасть змогу залучити широкі міжнародні архітектурні кола для підвищення рівня архітектури Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *