Мурашник замість базару

Ірина СМЕРТИГА, „Новий Погляд”

|

На місці популярного в народі базару вживаного і стокового одягу на Сихові постане багатоповерхівка.

Перший цього літа аукціон, що відбувся 24 липня, виправдав оптимістичні сподівання міських чиновників. Ділянку на вул. Манастирського, що на Сихові, вдалося продати за ціною, що майже вдвічі перевищує мінімальну ціну, яку встановили для цієї ділянки депутати Львівської міської ради. Ділянку придбала одна львівська компанія за 5,7 млн грн. Щоправда, назву фірми чиновники зберігають в таємниці до того часу, поки не буде укладено договір купівлі-продажу земельної ділянки. Натомість зазначають, що на цьому кавалку землі збудують багатоповерховий будинок.

Загалом інтерес до ділянки, де раніше був відомий у Львові секонд-хендівський базар, виявило 14 компаній з усієї України. Участь у торгах взяли 6 компаній з Києва та Львова, зазначає Ігор Гуменчук. Пан Гуменчук також зазначив, що він задоволений результатами аукціону. „Площа ділянки становить понад 4 тис. кв м, тому вартість одного метра становить близько 1200 грн. Востаннє, коли продавали земельну ділянку на Сихові, 1 кв м коштував 600 грн”, – цитує слова чиновника агенція новин Захід.нет.

Що ж стосується базару, то заступник начальника управління природних ресурсів та земельних відносин Львівської міськради Ігор Гуменчук зазначив у розмові з „Поглядом”, що рішення про перенесення базару виконком прийняв ще у березні, тож проблем у забудовника з торгівцями не мало б виникнути. Замість базару на цій ділянці збудують багатоповерхівку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *