І знову фестиваль!

Ірина БЕРЕЗОВСЬКА, „Новий Погляд”

|

Урочище “Княжа галявина” селища Верхнє Синьовидне, що на Львівщині, скликає всіх 10-12 серпня на перший Фестиваль пісні “Бескиди”.

Місце проведення фесту обрано невипадково: Верхнє Синьовидне розташоване на злитті двох рік Стрий та Опір, в мальовничій гірській долині, і є одним із найдавніших поселень в Бескидах.

Організаторами дійства є ЛОДА, ЛОР спільно зі Сколівською райдержадміністрацією та ГО «Підкова». Фест проводять для того, щоб популяризувати українську авторську пісню, виявити і підтримати талановитих молодих виконавців авторської пісні та задля розвитку туризму у Карпатах.

У фесті візьмуть участь відомі барди Олександр Смик, Володимир Шинкарук, Валерій Маренич, Наталка Криничанка, а також лаурети фестивалів «Оберіг», «Червона рута», «Срібна підкова», «Струни серця», «Обереги». В якості гостей запрошені до виступу «Піккардійська терція», «Перкалаба», «OT VINTA» і молоді гурти, які тільки розпочинають творчий шлях. Фестиваль пропагує романтизм, пошук пригод, зелений туризм, здоровий спосіб життя. Прикметним для «Бескидів» є те, що у програмі передбачено туристичні походи в Сколівські Бескиди: урочище Бубнище (скелі Довбуша), наскельну фортецю «Тустань», Мертвого озера і водоспаду Кам’янка, скельний монастир у с. Розгірче, підйом на гору Парашку (1263 м).

Як зазначив у коментарі «Погляду» директор фестивалю Ігор Губіліт, дійство перейде у формат щорічного, адже так склалося історично, що у Верхньому Синьовидному створені всі умови для проведення масових заходів (Княжа галявина була традиційним місцем фестин і гулянь ще за часів Австро-Угорщини), організатори інших фестивалів також не проти проводити тут свої заходи. «Фестиваль пісні «Бескиди» особливий тим, що він єдиний український за своєю суттю серед двадцяти п’яти інших фестивалів авторської пісні, які відбуваються в Україні. Саме на «Бескидах» можна буде почути співану поезію, авторську українську музику», – наголошує Ігор Губіліт.

Організатори фестивалю очікують близько п’яти тисяч гостей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *