Майбутнє за сто гривень

Олеся СТОГНІЙ, „Новий Погляд”

|

Українські села багаті ворожками, знахарями, повитухами і навіть цілителями. Люди приїздять звідусіль аби зазирнути в таємничі глибини свого життя, дізнатися більше ніж знають. І це зовсім не дорого.

А ось у великих містах також існують різні салони, у яких надають такі незвичні послуги. У Львові, якщо поблукати маленькими вуличками, можна натрапити на …Лабораторію паранормальних явищ.

Як виявилось, у Лабораторії паранормальних явищ ворожать на картах звичайних, мадам Ленорман, Таро, на руці. Відкривають канали грошей, магічно замовляють купюри на матеріальне благополуччя, знімають вроки, порчу, прокльони, зливають віск, зливають мертву воду, знімають вінок безшлюбності, знімають приворот, найсильніший захист від злих чар, корекція негативного кармінного впливу, експертиза фен-шуй. А також бізнес-магія (поїздки, позики), діагностика та зняття будь-яких негативних впливів.

Серед сірої історичної архітектури міста важко не помітити цієї установи, адже її крикливий синьо-синій вигляд відразу впадає у вічі. Жалюзі закривають вікна, з підвіконників дивляться на перехожих коти, ляльки у вигляді чародійок і відьом, білі свічки у підсвічниках. Видніються камені та кулі. А на склі надписи „Мертве не народжує живе”, „Хочете побачити, ким ви були в майбутньому житті? Який вплив здійснили ваші минулі життя на життя теперішнє”…

Світлі дерев’яні двері відчиняються лише через голосовий пристрій. Мене впустила досередини жінка з великими карими очима тільки після того, коли сказала, що це важливе питання. «У нас обід. Приймаємо після 16.00. Буде Віра Іванівна, вирішуйте все з нею», – вказала на двері жінка. За кілька хвилин мені вдалося роздивитись приймальню. Відчувається певна містична аура. На стінах картини сюрреалістичного стилю, всюди кулі та інші помпезні меблі. Здавалося, що це стародавня квартира старої львівської пані. Порушує цю древню ідилію хіба що сучасний портативний комп’ютер.

З Вірою Іванівною довелось спілкуватися на порозі лабораторії. «У нас зараз клієнти, я вас не можу впустити всередину, понімаєте? – мовила російською жінка, – маєте п’ять хвилин». Переді мною стояла жінка з чудернацькими червоно-чорними окулярами та масивними світлими сережками. Вона майстерно володіла психоаналітичними здібностями у спілкуванні.

За словами жінки, клієнтам забезпечено анонімність. Вони не хочуть, щоб їх бачили зайві люди. «Самі розумієте, хтось прагне дізнатися про конкурентів чи про своїх коханок, владнати справи у бізнесі. Звичайно, не бажають, щоб про це хтось знав». Послуги надають індивідуально, причому потрібно ставити конкретні питання. Жінка розповіла, що приходила до них дівчина. Мама її залишила у віці 4 років. Вона хотіла дізнатися, де вона перебуває. „Ось це і є конкретне питання. А там усякі дрібниці…”, – додола Віра Іванівна. Кожне питання окремо коштує. До прикладу, гадання на картах коштує від ста гривень. За майбутнє оплата коштує сто гривень, за минуле теж сто. Експертизу фен-шуй лабораторія оцінює від 1000 гривень. А на запитання, скільки коштує бізнес-магія, мені відповіла – „дорого”.

„Ви ж прийшли з добримии намірами? Да? Що вас конкретно цікавить, а то ви розпитуєтесь про все..?” – загадково мовила співрозмовниця. Довелось сказати, що вивчала хіромантію і хотіла б удосконалати свої навики у їхнього хіроманта. „Ви вивчили хіромантію. Але ви не є хіромантом. Треба цей канал розбить. Я не кажу, що його неможливо розбито. У кожного хіроманта позначена на руці лінія – він хіромант чи ні. Не можна стати хіромантом, коли так хочеться або це примха. Хіромантом народжуються. Так позначена на руці лінія хірурга, на руці кожного вчителя – лінія вчителя. У зозулі позначена лінія, що вона має кинути своїх дітей. Якщо ви хочете навчитись, зв’яжіться з нашим хіромантом. Можливо, він вас прийме. До речі, до нас напрошуються на роботу багато людей. Але всім не дано. Я по телефону визначаю, підходить нам людина чи ні. Наш майстер має „бачити” людей, їх ауру.” Від такої пропозиції довелось відмовитись, адже ціна за знання виявилось занадто високою. Загалом послуги хіроманта коштують 300 гривень за сеанс.

Інші таємниці та методи їхньої діяльності залишаються нерозгаданими. Шарлатанство це чи допомога людям, сказати важко. Але якщо у людей є певний дар, він має служити іншим безкорисливо…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *