Кокотюху екранізують

Марія СКИРА, „Новий Погляд”

|

Два телевізійні детективи за мотивами романів Андрія Кокотюхи планує зняти цього року кінокомпанія Film.Ua. Ца спільно з компанією Pronto prodyction.

Ексклюзивні права на використання своїх творів автор нещодавно передав ТОВ «ПРОНТО ФІЛЬМ». Про це повідомляє Книгарня видавців.

– Спочатку планували, що сценарії я писатиму сам, – говорить письменник. – Але з технічних міркувань цим займатимуться інші люди. Я просто не вкладався в зазначені терміни, бо саме здавав черговий проект, тому не міг собі дозволити відволіктися. Проте я цілком довіряю тим, хто працюватиме над сценаріями, адже ідею кожного розробляли за моєї участі. Сценарії відрізнятимуться від літературного першоджерела, але це нормально для кіновиробництва. Бо література – це одне, а кіно – зовсім інше, там свої закони.

Екранізуватимуть детективний роман «Темна вода», який торік отримав Гран-прі на Всеукраїнському конкурсі романів та кіносценаріїв «Коронація слова». Зніматиме фільм режисер Іван Сауткін, у доробку якого вже є безліч рекламних роликів, а також телевізійні художні фільми «На мосту» та «Петля Нестерова».

Історію появи другого фільму називають справжнім прецедентом, які часто трапляються з автором. Перед тим, як писати новий роман, Андрій Кокотюха виклав його ідею у формі синопсису, аби в разі чого було що запропонувати тим, хто шукає ідеї для кіно. Ідея детективного трилера «Легенда про Безголового» так сподобалася продюсерам названих вище телекомпаній, що рішення про зйомки фільму прийняли ще до того, як роман був написаний. Унаслідок цього зйомки проходитимуть одночасно з підготовкою до друку книжки, яку представлять цього року на Форумі видавців у Львові. Зніматиме фільм «Легенда про Безголового» режисер Олександр Стеколенко, відомий кліпмейкер, який працював із групами «Океан Ельзи», БУ8, Олександром Пономарьовим, Альоною Вінницькою та іншими відомими музикантами.

Прем`єрний показ фільмів «Легенда про Безголового» і «Темна вода» відбудеться, напевно, на телеканалі «Інтер», а коли точно – поки що невідомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *