Чи допоможе Цушко соціалістам?

Мирослав ГРЕДІЛЬ, “Україна і час”

|

Кому-кому, а лідерові Соціалістичної партії України Олександрові Морозу нині не позаздриш. За даними більшості соціологічних інституцій країни, які вже почали моніторити в усіх регіонах, соціалісти поки що залишаються поза “зоною досяжності” Верховної Ради.

Звісно, вони наразі не залучили весь арсенал передвиборчих технологій. Радше навпаки. СПУ обрала тактику дивного мовчання, яке у передвиборчий період аж ніяк не назвеш золотим. Зокрема, вже пролунали тривожні сигнали з Півдня України, де соціалісти мали невисокі, але стійкі рейтинги. Зокрема, в Одеській області, де народився міністр внутрішніх справ Василь Цушко, “розгулялися” прихильники блоку Литвина і поволі почали відвойовувати симпатиків соціалістів.

Звісно, Олександр Мороз — надто досвідчений політик, щоб ігнорувати такі меседжі. Найімовірніше, в СПУ все ще не готова “таємна зброя”, яка повинна спрацювати не стільки ефектно, як ефективно. І цією зброєю, на думку багатьох експертів, може стати персона мужнього міліцейського міністра, який своїми рішучими діями у приміщенні Генпрокуратури унеможливив політичний переворот у країні. СПУ також максимально намагатиметься використати образ міністра як жертви політичного свавілля Віктора Балоги і його найближчого оточення у Секретаріаті Президента.

Соціалісти, проводячи передвиборчу кампанію, також старатимуться максимально епатувати на протиставленні свого міністра Василя Цушка і його попередника на цій посаді Юрія Луценка, який, як відомо, очолює список пропрезидентського блоку.

А поки що після півторамісячного лікування за кордоном Василь Цушко повернувся на Батьківщину. Міністр одразу провів робочу нараду зі своїми заступниками та начальниками служб центрального апарату МВС.

Член СПУ, депутат 5-го скликання Віталій Шибко у коментарі УНІАН зазначив, що у Цушка гарний настрій, а побоювання він має тільки стосовно свого здоров`я.

“Усе-таки в нього була важка операція, і йому слід буде витримати важкий режим передвиборчої кампанії. Цушко ще не заявив про свою участь у кампанії, бо це партійне питання, яке ще не вирішене. Він не може робити гучних заяв про свою участь у кампанії, бо спочатку хоче дізнатися, що думає його партійна організація. І не виключено, що парторганізація захоче, щоби він залишався міністром. Враховуючи ймовірність фальсифікацій, ми не знаємо, чи зможе наступник Цушка залишатися у правовому полі та боротися за чистоту виборів”, — зазначив чільний соціаліст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *