Писарчука хотіли убити вдруге?

Володимир ТРИНКІН, “Україна і час”

|

Працівники львівського УБОЗу затримали чоловіка, який вимагав у народного депутата та почесного президента ТВК “Південний” Петра Писарчука 100 тисяч євро за інформацію про замах, який нібито на нього готують.

12 липня міліція отримала інформацію про те, що доньці народного депутата зателефонував невідомий і повідомив: на Петра Писарчука та членів його родини готують замах. Чоловік сказав, що знає замовника і за 100 тисяч євро готовий назвати його ім`я. Згодом дзвінки повторилися кілька разів.

За словами начальника ГУ МВСУ у Львівській області Михайла Цимбалюка, отримавши інформацію про замах, в УБОЗі одразу створили слідчо-оперативну групу і приблизно через 8-9 годин спіймали “доброзичливця”. Про затриманого відомо, що він — мешканець Львівської області, раніше відбував покарання за розбій. Проти нього порушили кримінальну справу за статтями “Хуліганство” та “Шахрайство”. Михайло Цимбалюк наразі не готовий назвати ймовірної причини замаху, однак не виключає, що це може бути пов`язано як з політичною діяльністю депутата, так і з бізнесом. Керівник обласної міліції також зазначив, що міліція не інформує Писарчука про перебіг розслідування справи. Проте запевнив: до кінця тижня управління надасть ширший коментар щодо цього злочину.

Коли міліціонери затримали зловмисника, сам Петро Писарчук перебував із дружиною на відпочинку за кордоном. Про тривожні дзвінки довідався від доньки.

“У понеділок , — розповів народний депутат інтернет-виданню “Львівський портал”, — до моєї доньки зателефонував чоловік і сказав, що він є доброзичливцем, моїм прихильником, що дуже поспішає у Донецьк, але вважає своїм обов`язком попередити, що мене хочуть убити. Донька питала, хто це телефонує, звідки така інформація. Невідомий же відповів, що мені дуже вдячний, адже я колись щось йому допоміг, а зараз він зі Львова виїжджає. Спілкувався російською. Донька мені одразу зателефонувала, в істериці казала, щоб я зрікся цих маєтків.

Треба віддати належне правоохоронним органам, які постаралися і дуже швидко встановили особу, що телефонувала. Напевно, цей чоловік виконував чиєсь замовлення. Ми провели власне розслідування, звідки у нього міг бути номер домашнього телефону доньки, коли я навіть не знав того номера, бо він зареєстрований на попереднього власника квартири. А я з донькою спілкувався (тільки — В.Т.) через мобільний.

Джерела, звідки ця особа мала номер, дають нам право вважати: до цього причетні не мої опоненти чи вороги, а друзі в лапках. І це не бізнес, а політика. Це зроблено напередодні виборів, щоби мене налякати, дислокувати чи просто вивести з гри”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *