Кіно у Криму

Михайло ЯРТИШ, “Україна і час”

|

Протягом 20-25 липня в Севастополі тривав Міжнародний кінофестиваль “Острів Крим”. До програми фестивалю, присвяченому 225-й річниці заснування міста, потрапило понад 50 ігрових, документальних та анімаційних фільмів.

У конкурсі, який оцінювали не тільки професіонали, але й глядачі, брало участь близько 10 стрічок. До цієї десятки потрапили і два українські фільми: стрічка учениці Кіри Муратової Єви Нейман “Біля ріки”, яка здобула срібну нагороду 37-го Міжнародного кінофестивалю в Лагові (Польща), і мелодрама “Інді” режисера Олександра Кірієнка. Окрім конкурсу, у рамках севастопольського кінофоруму представили низку тематичних програм: “Хіт сезону”, “Кримський альманах”, “Кіно Північного Кавказу”, “Дебюти”, а також цикл православного документального кіно та анімації для дітей.

Показ фільмів відбувався у п`ятьох кінотеатрах, вхід у які на всі сеанси (вони тривали з ранку до вечора) був вільним. Президентом дійства виступив відомий актор і режисер, народний артист України Богдан Ступка. Як повідомив голова оргкомітету фестивалю, перший заступник голови державної адміністрації Севастополя Володимир Казарін, усі фінансові витрати взяли на себе Україна і Росія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *