Валерій П’ятак, заступник голови ЛОДА: «У таких випадках завжди є певні проблеми з інформуванням населення, особливо у сільській місцевості»

|

«Безумовно, що завжди у таких випадках є певні проблеми з інформуванням, особливо у сільській місцевості. Особливо, коли не до кінця відпрацьовані механізми і немає бази для інформувань. Тобто, проблематика дротового радіо, системи оповіщення є і залишається дуже актуальною. Тому це комплексне питання системи інформування, і тут, безумовно, є над чим працювати. І критика, і доручення безперечно правильні.

Якщо в частині РНБОУ, в системі оповіщення у таких надзвичайних ситуаціях, це як доручення відпрацювати, мабуть, питання відновлення системного оповіщення населення при надзвичайних ситуаціях.

Рішення РНБОУ є абсолютно правильним. Є проблема в забезпеченні інформування населення через систему оповіщення. Сьогодні не відновлено і в поганому стані є дротове радіо. Немає йому альтернативи, тому треба зараз думати якою має бути правильна система оповіщення: треба вивчити досвід, проаналізувати, визначити відповідальних. Тому що дійсно у таких критичних випадках має бути система оповіщення, яка буде миттєво давати інформацію населенню».

Довідка:

Рада національної безпеки і оборони України визнала роботу центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення своєчасного оповіщення про аварію біля Ожидова, а також щодо надання населенню через засоби масової інформації оперативної та достовірної інформації про хід ліквідації наслідків аварії, стан довкілля, санітарно-епідеміологічну ситуацію в районі аварії недостатньою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *