Ірина Сех, депутатка Львівської облради від ВО «Свобода»: «У мене є підстави не довіряти львівським експертам»

|

«У мене особисто є підстави не довіряти львівським експертам. Наприклад, я, ще як депутатка районної ради, допомагала вирішувати проблему в селі Смільному щодо наявності нафти у воді. І тоді впродовж багатьох років обласна санепідемстанція давала відповіді, що все нормально, усе в нормі. Проте вода була така, що на запах і на вигляд було зрозуміло, що вона з нафтою. Так тривало, поки ми хитрощами не роздобули реальні аналізи показників води.

Я би могла назвати безліч таких фактів, які сіють недовіру до обласного управління екології і санепідемстанції.

Але найбільше насторожує ставлення до цієї проблеми наших високопосадовців. Коли я запитала Олександра Кузьмука, чи залучать до аналізу причин аварії під Ожидовим незалежних міжнародних експертів, то він із сарказмом відповів, що залучать, а потім уточнив – казахів. Але ж казахи не є незалежні… Таке саме запитання я задавала Вікторові Ющенку. І почула, що «львівським експертам тут жити і нехай вони роблять аналіз».

Але ж люди їм не вірять. У мешканців справді погане здоров’я, тиск високий, очі печуть, слабкість. Люди хочуть незалежної експертизи.

Утім, очевидно, честь мундира є значно важливішою, ніж реальний стан справ. Україна готується до Євро-2012 і високопосадовці бояться втратити честь, бояться, що регіон буде інвестиційно непривабливим».

Довідка

ВО «Свобода» звернулося до Президента України з вимогою ввести на території, ураженій викидами фосфору, надзвичайний стан та оголосити її зоною надзвичайної екологічної ситуації. Воно також поставило вимогу долучити до аналізу причин аварії міжнародних експертів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *