Трамвай - в оренду

Христина СОЛОМЧАК, „Новий Погляд”

|

Незабаром у Львові всі охочі зможуть орендувати трамвай. Таке задоволення коштуватиме близько ста гривень за годину. У такий спосіб ЛКП «Львівелектротранс» планує покращити своє матеріальне становище.

Трамвай здаватимуть в оренду на вихідні всім, хто хоче побачити Львів із вікна старовинного виду транспорту. Проект “Трамвай на замовлення” не є чимось новим, а, як сказав директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Білокур, «забутим старим”. «Ще у 80-х роках трамвай здавали в оренду, співпрацюючи з екскурс-бюро, – розповідає пан Олег. – Тепер ця ідея виникла тому, що держава надає багато пільг пасажирам трамваю і повністю не відшкодовує їх. Тому ми вирішили зробити трамвай прибутково-корисним транспортом. Побачити його можна буде тільки в суботу та неділю, адже саме у ці дні рух машин є найменшим».

За словами директора підприємства, поки що замовлення надійшло лише від однієї фірми, але чиновники сподіваються, що охочих побільшає, бо наразі про це ще не всі знають. Переобладнувати цей вид транспорту на комфортніший наразі також не будуть, оскільки бракує коштів.

Звичайно, трамвай на замовлення – річ непогана, але цю ідею затьмарює інший проект «Львівелектротрансу». Спеціальна комісія розглядає питання щодо подорожчання квитків на трамвай. Хоча Олег Іванович запевнив журналістів, що ще нічого не затверджено, але у проекті зазначено, що пасажирський квиток коштуватиме 60 копійок. Пільгова ціна на квитки залишиться без змін. І як би приємно не було милуватися трамваєм-екскурсоводом, подорожчання квитків ляже тавром на всі проекти «Львівелектротранс».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *