Нема грошей? Віддай квартиру

Марія СКИРА, „Новий Погляд”

|

Відтепер через борги за послуги із теплопостачання львівська міська рада може забрати квартиру. Арештовувати майно боржників виконавча служба почала місяць тому і наразі вже наклала арешт на 52 квартири.

Як розповів «Погляду» голова Франківської адміністрації Ігор Базарник,

виконавча служба відповідно до законодавства, надає боржникові п’ятиденний термін для погашення боргу. «Якщо мешканець не сплатить грошей, то квартира залишатиметься під арештом й надалі, – розповідає Ігор Базарник. – Виконавча служба може відтермінувати сплачення боргу на кілька місяців чи навіть на рік. Якщо ж людина й надалі ігноруватиме всі заходи міськради та постанови суду, то її майно мають право реалізувати. Щоправда, таких прецедентів у місті досі ще не траплялося».

За його словами, сума боргу має становити не менше тисячі гривень, і лише тоді міськрада подає до суду, який дозволяє вживати відповідні заходи. Для того, щоб повернути гроші. арештувати майно можуть накласти арешт.

Наскільки ефективним буде такий спосіб ліквідування заборгованості, стане відомо лише у кінці місяця, коли зберуть усі дані та проведуть спеціальну нараду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *