Петро Писарчук, народний депутат України: «Олійнику вартувало б поспілкуватися з жителями Ожидова і виплатити компенсацію мешканцям потерпілих сіл»

|

«Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник заявив, що жителям потерпілих районів не слід виплачувати компенсацію від Уряду, бо її ні за що давати. Не можу погодитись з такою думкою, і він мусить її змінити. Позиція Уряду однозначна: готується постанова Кабінету міністрів за цим фактом, де будуть перебачені компенсації не тільки за втрати на залізниці, а й кожній родині. Як на мене, кожна сім ’ я, яка проживає на ураженій території, повинна отримати фінансову допомогу. Не хочу вірити, що обласна влада, готуючи проект постанови Кабміну, може мати іншу позицію.

Президент звинувачує Уряд в неефективній роботі з ліквідації наслідків аварії, хоча це вже більше політика. Виникає питання до нього самого, бо коли сталася у Львові Скнилівська трагедія, Президент Кучма перервав свій відпочинок в Криму і в той же вечір прилетів до Львова. Чому не зробив цього Віктор Андрійович, важко сказати? А раду нацбезпеки і оборони з цієї проблеми Президенту вартувало б проводити не в Левадійському палаці Ялти, а в будинку культури Буська. Заодно була б можливість відвідати гору Шашкевича, Підгорецький замок, Пліснисько.

Стосовно приїзду міністра з надзвичайних ситуацій Шуфрича: його заступник Антонець разом з віце-прем ’ єр міністром Кузьмуком були на місці аварії в той же день, а наш рідний губернатор зважився перервати відпустку тільки на третій день! Ну і, очевидно, що звинувачувати у всьому Уряд легше, ніж забезпечити питною водою потерпілі села! Де були усі – президентська рать, керівники райдержадміністрації, їх підлеглі?»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *