Тарифами по львів`янах

Марія ДОРОТИЧ, “Україна і час”

|

У Львівській міській раді готують для затвердження нові базові тарифи на водопостачання, теплоенергію та квартплату.

Начальник відділу тарифів, місцевих податків і цін департаменту економічної політики Львівської міської ради Галина Стадницька-Гірняк розповіла “УіЧ”, що для формування тарифної політики у міськраді створено спеціальну робочу групу. Перші напрацювання планують розмістити на сайті міськради як регуляторний акт.

“Поки що тарифи опрацьовують — про ціни говорити рано, — каже чиновниця. — Комісія опрацювала лише новий тариф на водопостачання — 2,59 грн. Його подали на сайт міськради для розгляду громадськості. Розмір квартплати перебуває на стадії напрацювання, а про змінену ціну на теплопостачання ще ніхто не говорив, бо вартість газу залишається поки що стабільною”.

Робоча комісія вважає, що до квартплати має входити 12-13 обов`язкових послуг від ЖЕКу. Деякі депутати кажуть, що кількість послуг може бути й меншою. Розмір квартплати різнитиметься з огляду на район розташування будинку, наявність ліфта та кількість наданих ЖЕКом послуг.

Найбільше проблем є довкола цін на воду. Член тарифної робочої групи, керівник ГМ “Опора” Тарас Гаталяк вимагає, щоби у тарифах частково компенсували витрати на очищення дощової води та заклали інвестиційну складову на розвиток підприємства.

Пані Стадницька-Гірняк запевнила, що тарифи зростуть, бо уряд поширив інформацію про інфляцію, яка восени очікує Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *