Мер Львова — ворог преси?

|

Керівники засобів масової інформації Львова та власні кореспонденти загальноукраїнських видань написали відкритого листа до міського голови Андрія Садового. У листі меру вони пишуть, що ситуація, яка склалась довкола комунальної газети “Ратуша”, ганьбить наше місто, яке “у всі часи заслужено вважалося острівцем свободи і демократії”. Зміст листа подаємо повнотекстово.

“Ситуація, що склалася останнім часом довкола газети Львівської міської ради “Ратуша”, ганьбить наше місто, яке у всі часи заслужено вважалося острівцем свободи і демократії.

Ваша, пане голово, позиція, спрямована на знищення одного з перших демократичних видань в Україні, яке стало школою для багатьох авторитетних нині журналістів, компрометує наше місто. Враховуючи, що Ви є членом Народного Союзу “Наша Україна”, а на виборах отримали підтримку партій “Реформи та Порядок” і “ПОРА”, здійснюваний з Вашого боку тиск на пресу — ніж у спину помаранчевим силам та особисто всенародно обраному Президенту.

Ваші попередники на посаді міського голови вже робили спроби тиснути на газету, намагалися припинити її вихід. Однак тоді владоможці зрозуміли свою помилку, а видання вистояло. Нові наполегливі спроби міської влади припинити вихід газети “Ратуша” ми розцінюємо як не повагу до тисяч львів’ян, які є читачами та передплатниками видання.

Наразі у Верховній Раді зареєстровано законопроекти, які передбачають роздержавлення комунальних засобів масової інформації. Очевидно, вони будуть розглянуті вже найближчим часом після перемоги демократичних сил на позачергових парламентських виборах.

Вимагаємо від Вас припинити тиск на колектив редакції та припинити будь-які дії з її реформування, до появи законодавчої бази для роздержавлення комунальних ЗМІ. Також вимагаємо припинити цькування головного редактора “Ратуші” Миколи Савельєва і накласти вето на його невмотивоване звільнення з посади під час останньої сесії Львівської міської ради. В іншому разі журналісти Львова змушені будуть поставити перед українськими та міжнародними журналістськими організаціями питання про включення Вас до списку ворогів преси”.

Лобан Юрій, головний редактор інтернет-видання “Львівський портал

Хвойницький Михайло, директор телекомпанії “Львів – ТБ”

Вдовиченко Галина, заступник головного редактора

газети “Високий Замок”

Левицький Андрій, головний редактор телеканалу НТА

Смакула Тарас, редактор Західної інформаційної корпорації

Онишкевич Роман, головний редактор газети “Новий погляд”

Скоп Андрій, директор газети “Новий погляд”

Гулик Ігор, головний редактор “Львівської газети”

Лучишин Володимир, виконавчий директор ТРК “Львівська хвиля”

Карнаухов Сергій, власний кореспондент газети “Факти”

Крупник Ольга, власний кореспондент УТ-1

Хрущак Світлана, власний кореспондент “Нового каналу”

Некрасова Галина, власний кореспондент ІТАР-ТАСС

Сандуляк Ірина, телеканал “24”

Ваврищук Олександр, власний кореспондент “5 каналу”

Антощак Ігор, головний редактор газети “Україна і час”

Балинський Ігор, шеф-редактор інтернет-видання ZAXID.NET

Павлик Віктор, редактор львівського представництва “Газети 24”

Хрущак Володимир, головний редактор інформаційного

агентства “Гал-Інфо”

Сорокіна Люба, керівник телестудії “Талан”

Попович Іванка, керівник прес-служби

Львівської облдержадміністрації

Мерза Світлана, власний кореспондент ТРК “Україна”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *