На роверах понад Буг

Мілена НОВІЦЬКА, “Україна і час”

|

Двоє дорослих та учень шостого класу з Білорусі перебувають на Львівщині як учасники міжнародної велосипедної краєзнавчої експедиції школярів “Прибузькі землі і люди — від Балтійського до Чорного морів”.

Білоруси прибули в Україну автобусом з Бреста до Хмельницька і вже звідти на велосипедах вирушили вивчати історичний шлях між витоками Південного і Західного Бугу. Акція розрахована на п`ять років. За цей час організатори запланували вивчити історію і визначні місця прибузьких земель, культурну спадщину та етнографію населення, обмінятися інформацією про свій край, міста й села, подружити школярів трьох країн, привернути увагу громадськості до екології басейнів згаданих рік і розробити новий європейський туристичний маршрут, популяризуючи велотуризм.

На Львівщині білоруси побували у селі Верхобуж, де починається Західний Буг. Узятий там символічний камінь розбили на дві частини: одну залишили у місцевій школі, а іншу повезуть до Бреста. Звідти гості із сусідньої країни вирушили до Кам`янки-Бузької і Червонограда. Дорогою вони навідуються у школи, де ознайомлюють школярів з акцією і долучають охочих до неї. У 2012 році заплановано велику експедицію, яка прямуватиме за маршрутом, який нині прокладають білоруси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *