Міліція просить допомогти "дітям вулиці"

Юрій ОЛЕНЕЦЬ, “Україна і час”

|

До Міжнародного дня захисту дітей львівські міліціонери проводять телемарафон. На зібрані кошти благодійників та спонсорів правоохоронці планують відремонтувати приміщення приймальника-розподільника для неповнолітніх, яке перебуває у вкрай занедбаному стані.

— Завдання розподільника, — говорить Ігор Турчин, начальник кримінальної міліції у справах неповнолітніх ГУ МВСУ у Львівській області, — надання психологічної, медичної та соціальної допомоги проблемним дітям. Ця установа, що розташована на вулиці Шевченка у Львові, розрахована на 30 осіб. Однак на практиці там може одночасно перебувати лише 10 дітей. Через нагальну потребу ремонту приймальник-розподільник не може функціонувати на повну силу.

Основний контингент розподільника — діти, які скоїли злочини і засуджені до позбавлення волі з подальшим скеруванням у професійно-технічні училища закритого типу або школу соціальної реабілітації. Чимало вихованців цього закладу потрапили туди просто з вулиці — їх батьки змушували займатися жебракуванням або проституцією. Міліціонери, які працюють з “важкими” дітьми, переконані, що між тривалістю перебування неповнолітніх на вулиці та можливістю повернутися до нормального життя існує пряма залежність. Що довше такі діти перебувають у не властивому їм середовищі, то складнішим є процес їхньої реабілітації.

За словами Ігоря Турчина, щоб у приймальнику-розподільнику створити належні умови перебування, слід викласти близько півтора мільйона гривень. А ще працівники міліції хотіли б обладнати приміщення камерами відеоспостереження, поміняти столи та ліжка у спальних кімнатах. Однак таких грошей вони не мають. Правоохоронці сподіваються, що їхні турботи допоможуть вирішити щедрі благодійники.

Телемарафон відбудеться 31 травня на 12 каналі.

Р/р 35224004001096 в ГУДК у Львівській області:

МФО — 825014,

ЗКПО — 24521078.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *