Програти все

Андрій БОЙКО, “Україна і час”

|

Саме так можна охарактеризувати минулий тиждень для донецького “Шахтаря”, який де-факто остаточно вже програв нинішній чемпіонат України, а потім згодом і де-факто, і де-юре не зміг виграти і Кубок.

Отже, РОЗЧАРУВАННЯМ ТИЖНЯ стала гра донецьких футболістів, які спершу лише спромоглися на нічию у домашньому матчі чемпіонату проти “Динамо”, а ДУБЛЕМ ДВА ТИЖНЯ — програш “гірників” тим таки “динамівцям” у фіналі Кубка України. Схоже, ці матчі усе ж розставили крапки над “і” і, як казав, Луческу ще до їх початку, продемонстрували, яка з команд — “Динамо” чи “Шахтар” — є сильнішою в українському чемпіонаті. Отже, попри постійні розмови про зміни на тренерському містку “Динамо”, видається на те, що Дем`яненку як головному тренерові тепер нічого не загрожує, а от Мірчі Луческу, мабуть, слід шукати нову роботу.

Таким чином, ТРІУМФАТОРИ ТИЖНЯ київські “динамівці” вдев`яте стали володарями Кубка України і вперше з 2003 року оформили дубль, вигравши і Кубок, і чемпіонат.

Крім тріумфаторів українського масштабу, минулий тиждень визначив і найкращу команду Європи. ТРОФЕЙ ТИЖНЯ у вигляді Кубка чемпіонів дістався “Мілану”, який таким способом взяв реванш у “Ліверпуля” за поразку дворічної давнини у фіналі Ліги чемпіонів. Можна лише собі уявити, як під час цього матчу кусав собі лікті Андрій Шевченко…

Та якщо призери чемпіонату України з футболу вже визначені, то у баскетбольній чоловічій Суперлізі процес ще триває, адже ще не завершилося чемпіонське ПРОТИСТОЯННЯ ТИЖНЯ між БК “Київ” та “Азовмашем”. Кияни у неділю ледь-ледь зрівняли рахунок у серії — 2:2. Доля ж чемпіонства визначиться сьогодні, у четвер, у Києві. Яка команда виграє у цій грі — та і стане переможцем чемпіонату.

А от бронзовий призер цьогорічної першості вже відомий. Своєрідну ТРІАДУ ТИЖНЯ оформив “Хімік” з Южного, який вже втретє поспіль займає у чемпіонаті третє місце.

Тим часом українські саблістки спромоглися не на третє, а на друге місце, вигравши командне СРІБЛО ТИЖНЯ на етапі Гран-прі у В`єтнамі. Українки перемогли збірну Великобританії, Польщі і навіть лідерок світового рейтингу — команду США. Однак у фінальному поєдинку поступилися француженкам. Тож завдяки цьому успіху українські саблістки впевнено посідають 4 місце у світовому рейтингу.

А от українському велогонщику Ярославу Поповичу про успіх можна лише міряти. У цьому сезоні його і далі супроводжують невдачі. От і тепер Ярослав потрапив у ХАЛЕПУ ТИЖНЯ, яка завершилася тим, що через травму він був змушений знятися зі змагань велобагатоденки “Джиро Італії”. Що ж, хочеться вірити, що цьогорічний “Тур де Франс” для дрогобичанина буде успішнішим за італійську гонку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *