Настя Касілова: “Телебачення - це лише джерело інформації і розваги. Не більше”

Андрій ПАКОШ, “Україна і час”

|

Свою телевізійну кар’єру ведуча програми “Ексклюзив” на Новому каналі Настя Касілова розпочинала зі вступу до університету… будівництва й архітектури.

Причому таке рішення дівчині не дуже подобалося, але абсолютно вся її родина закінчила цей навчальний заклад. Тож, за традицією, треба було йти туди. До того ж вступала за співбесідою, не мала жодних проблем з математикою, тому здавалося, що йде правильним шляхом. Проте з часом Настя зрозуміла, що таке навчання дуже нудне. Треба було сидіти на парах, щось записувати, слухати. А бабуся, коли побачила, що дівчина сумує, запропонувала заради розваги піти на підготовчі курси до театрального інституту. Згодом вона запропонувала онучці парі: “Б’ємось об заклад, що ти вступиш”. Настя йшла на іспити зовсім не хвилюючись, адже вже була студенткою університету. На екзаменах першу п’ятірку сприйняла як “ну нехай”, другу — “ну так”, а коли отримала третю, то почалась істерика — так сподобалося. Однак дещо розгубилася: а як бути з університетом, де є стільки друзів? Потім усе ж вирішила: нехай краще буде театральний, треба змінювати життя.

Дивіться анонси

— Правда, що для того, аби стати ведучою “Ексклюзиву”, ви мусили проходити кастинг? Навіщо це було потрібно, адже і без нього маєте чимало досвіду роботи на телебаченні?

— Крім мене, є чимало людей, які мають величезний телевізійний досвід. І багато хто з них мав бажання і можливість спробувати свої сили в цьому проекті. Але керівництву потрібний був один конкретний ведучий. Тож можна сказати, що обирали кращого з кращих (сміється — А.П.)

— Чому ваша програма отримала назву “Ексклюзив”? Чи були якісь інші варіанти?

— Слово дуже красиве! На Гібралтар схоже… А якщо серйозно, то я потрапила в “Ексклюзив”, коли він уже був “Ексклюзивом”. А оскільки назва буквально відповідає змісту, то в мене це не викликало ніяких запитань! А у вас? (знову сміється — А.П.)

— Звідки ви берете теми для програми “Ексклюзив”?

— Теми беремо із життя. А в житті нашої країни відбувається чимало цікавих подій і трапляється величезна кількість “фріків”. Тому недоліку в темах поки що не передбачено.

— А ви самі б хотіли стати героїнею одного із сюжетів у програмі “Ексклюзив”?

— Звичайно, що так! Особливо сюжету з назвою “Її перший мільярд” чи “Ларс фон Трієр застрелився після того, як вона відмовилася знятися в його новому фільмі”. Однак для цього потрібно ще трохи попрацювати…

— Що можна буде побачити в наступних програмах?

— Дивіться анонси (сміється — А.П.)

Сюжети чекають недовго

— Скажіть, будь ласка, вам не соромно за деякі сюжети, які з’являються у програмі “Ексклюзив”?

— Над програмою працює велика команда професіоналів. І в кожного є свій погляд і своя думка. Але “Ексклюзив” ми робимо для великої аудиторії, частина з яких обожнює Дмитрика Білана і вчить напам’ять слова пісень групи “Не ангели”, інші — знають в обличчя всіх українських політиків, а треті — навіть у магазині, розмовляючи з продавцем, цитують Ніцше. Якби всі сюжети “Ексклюзиву” відповідали тільки моєму смаку, це, звісно, була би бомба! Але глядач у цієї програми був би тільки один…

— Розкажіть про епізоди, які не потрапляють до програми “Ексклюзив”.

— У нас бувають ситуації, коли сюжет просто не поміщається у програму — в “Ексклюзиву” є чіткий хронометраж. Найчастіше це так звані сюжети поза часом. У них йдеться не про конкретну подію. Тому вони можуть трохи “почекати”. Але недовго.

***

Настя також працює одразу у двох театрах. Каже, що встигати вдається всюди, але на телебаченні набагато складніше. Воно більш наближене до кіно. Треба бути дуже обережним з усякими іграми, бо будь-який перегин — і одразу відчувається, що людина нещира, і глядачам стає нецікаво. Це дуже важка праця — навчитися бути справжнім, таким, як у житті, чи створити собі такий образ.

***

— Ви працюєте у театрі. Чи важко поєднувати роботу актриси та ведучої телевізійної програми?

— Нескладно поєднувати заняття, що схожі за своєю природою, цікаві і приносять задоволення. Тим більше, що мені вдається складати свій робочий графік самостійно, тож я себе іноді шкодую.

— Над чим сьогодні працюєте у театрі?

— У театрі “Ательє 16” тільки-но випустили спектакль “Сестри Прозорови” за п’єсою Антона Чехова “Три сестри” у постановці литовського режисера Лінаса Заікаускаса. Це дуже цікавий, але дуже важкий у всіх аспектах спектакль, тому дотепер відходжу… У “Вільному театрі” репетирую “Такі вільні метелики” за Гершем. Та сезон уже підходить до закриття, тому основна робота очікується восени.

— Яку роль мрієте зіграти? Чому?

— Немає такої однієї конкретної ролі. Існує бажання працювати з цікавим режисером, у гарному спектаклі, з талановитими партнерами. Поки що мені з цим щастило. Сподіваюся, що так буде і надалі.

— Кажуть, що все життя — театр, а люди в ньому — актори. Чи можна назвати телебачення театром у театрі життя?

— Телебачення можна називати як завгодно. Головне — не забувати, що телебачення — це не рідні, не близькі, не друзі, не світ навколо, а лише джерело інформації і розваги. Не більше. І якщо до нього так ставитися, то, як на мене, це не така вже й погана штука.

Хочу в далеке тепле місце

— Якби перед вами постала необхідність вибору між телебаченням і театром, чому б віддали перевагу?

— Сподіваюся, такого вибору переді мною ніколи не буде. Мені подобається все, чим я займаюся. Телебачення — це дуже цікава і захоплива робота. До того ж приносить непогані гроші. А театр — це моя професія. Це те місце, де в мене настає справжня гармонія, де відчуваю себе на своєму місці. Ні з тим, ні з іншим розставатися поки що не планую (сміється — А.П.)

***

Має Настя і свої улюблені “заняття”. Причому вони доволі оригінальні — грати на нервах та розкидати речі навколо. Від першого найчастіше потерпають абсолютно всі її друзі. Витримати Настю дуже важко, особливо мамі чи найкращій подрузі. Вони на неї не ображаються, бо знають, що дівчина все робить не зі зла. Настя любить привернути до себе увагу. А розкидати речі — то звичка творчих людей. Звичайно, плюсом це важко назвати, бо коли наприкінці тижня глянути, що діється у квартирі, стає дуже соромно. На допомогу приходять близькі, яким доводиться підбирати розкидані речі.

***

— Розкажіть про свій відпочинок. Де плануєте провести цьогорічну відпустку?

— Намірів, як завжди, мільйон! Це й обов’язкове море з друзями, наметами і різними смаколиками. Є у планах і подорож куди-небудь у далеке тепле місце. Але в мене найчастіше усе виходить спонтанно. Так що загадувати не варто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *