До Євро буде метро?

Марія СКИРА, „Новий Погляд”

|

Голова фракції УНП у Львівській міській раді Юрій Кужелюк стурбований тим, що робота над генеральним планом Львова просувається повільними темпами.

На його думку, план треба якнайшвидше затвердити, щоб упорядкувати будівництво у місті, яке пожвавиться у зв’язку із проведенням Євро-2012.

«В останній рік минулої каденції депутати заклали 1,2 мільйони гривень у міський бюджет на 2006 рік для того, щоб узаконити межі Львова та затвердити генеральний план розвитку міста, а також мали зробити ландшафтну карту, – розповідає Юрій Кужелюк. – Цього року виділили 880 тисяч гривень на продовження роботи над планом. Роботу ще не завершують, хоча її актуальність у зв’язку із проведенням Євро-2012 зростає. Тепер ми бачимо, що багато посадовців виступають і кожний на свій розсуд каже, що тут у нас буде стадіон, там – виставковий комплекс, ще десь –готель чи дорога. А це має бути включено у генеральний план, щоб громадськість могла сама визначити, що і де має бути. Це треба обов’язково вирішити, щоб не було у когось спокуси до Євро-2012 під шумок натикати об’єктів причетних і непричетних до цієї події. Це все має бути узаконено і впорядковано».

У коментарі «Погляду» головний архітектор Львова Юрій Криворучко сказав, що генеральний план розвитку міста мають завершити до березня 2008 року. «Так сталося, що тепер і генеральний план розробляють й інфраструктуру розбудовують до Євро-2012. Якщо б держава сумлінно за це взялася, то можна було б і метро збудувати від залізничного вокзалу до Сихова. Таке будівництво у планах є , але проблема із грошима, тому, можливо, тепер виділять кошти для його будівництва. У нас є концепція розвитку Львова на 30 років, і там передбачено будівництво метро навіть якщо кількість населення у місті не зросте».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *