„Такі люди, як Медведчук просто так не зникають з великої політики – це закон фізики”

Розмовляла Юлія КУХАР, „Новий Погляд”

|

Ігор Шурма, заступник голови СДПУ(о), депутут ВРУ IV скликання про нові призначення Медведчука.

– Ігоре Михайловичу, це правда, що В. Медведчук стане юридичним радником Партії Регіонів?

– Я можу сказати одне: Медведчук залишається самим собою і в будь-якій ситуації він буде затребуваний, як правник, як інтелектуальний юрист, як вмілий управлінець, державник і людина, яка володіє усіма тонкощами влади – видимої і невидимої.

– Я не ставлю під сумнів управлінські та професійні якості пана Медведчука. Я цікавлюся, бо хочеться знати, чи буде він правником у Партії Регіонів…

– Такі люди, як Медведчук з великої політики ніколи не зникають просто так – це закон фізики. Бо неможливе зникнення будь-чого без його появи в іншому місці. Він завжди займається своєю роботою, навіть якщо її видимість не помітна для суспільства. А зараз, коли наступив момент, що потрібне вміння приймати вольові рішення, затребуваність Медведчука виходить на поверхню. Але Медведчук завжди залишається у політиці. Те, що у вас з’явилися такі запитання не півроку тому, а сьогодні, означає, що він починає бути затребуваним у суспільстві.

– Поширюється інформація, що Медведчук піде на вибори разом із Партією Регіонів та візьме з собо кілька однопартійців. Як ви ставитеся до такої можливості?

– Я, як заступник голови партії мушу вам сказати, що Медведчук, на відміну від багатьох політичних і кон’юктурних перебіжчиків, ніколи не змінював своєї партійної приналежності, тому перед тим, як приймати рішення про участь у виборах, потрібні дві речі: визнання проведення виборів, як доконаний юридичний факт та прийняття рішення на з’їзді СДПУ(о), у якому форматі партія братиме участь. Сам по собі Медведчук не може піти у списку іншої політичної сили і захопити зі собою декількох однодумців. Це не варіант для нього.

– Чи варіант для соціал-демократів об’єднаютися із Регіонами блоковим списком?

– Якщо питатися, чи будуть соціал-демократи брати участь у виборах, то будуть. Але у якому форматі, це вирішуватиме політрада. Якщо говорити про блок, то це може бути Партія Регіонів, а не „Наша Україна”. Це логічно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *