«Тарас Бульба» - ювіляр

Марія СКИРА , „Новий Погляд”

|

Найстаріший рок-фестиваль України «Тарас Бульба» святкує ювілей. 13-15 липня у місті Дубно Рівненської області відбудеться 10-й фестиваль-конкурс, який охоплює усі стилі та напрями сучасної рок-музики.

Участь у конкурсі можуть взяти виконавці з усіх регіонів України, які мають у своєму репертуарі не менше семи творів українською мовою або інструментальні композиції та пройшли попередній відбір. Також у конкурсі допускають лише «живе» виконання творів.

Перші два дні команди-конкурсанти змагаються між собою за головну нагороду – можливість записати та випустити власний компакт-диск. На третій день відбудеться святковий гала-концерт за участі переможців, вручення нагород та призів, виступ гостей фестивалю.

З ініціативи голови журі фестивалю, львівського музиканта та композитора Юрія Шаріфова з 2003 року відбіркові тури відбуваються у Львові. «У нас критерій відбору один – якісний продукт, – говорить Юрій Шаріфов. – І лише троє найкращих колективів зі Львова зможуть поїхати у Дубно. Хто має їхати – вирішує компетентне журі. Щоправда, часто буває так, що його смаки не збігаються з вподобаннями слухачів, але ми не беремо цей факт до уваги. Навіщо посилати на фестиваль гурт, який займе там 27 місце? Упродовж останніх років львівські колективи займали на фестивалі лише призові місця. Але звинуватити журі у нечесності не можна – я єдиний представник Львова, який входить до його складу».

Заявки для участі у цьогорічному львівському відбірковому турі приймають до 10 червня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *