Львівський бал: а тобі це потрібно?

Володимир САМУСЕНКО, «Ратуша»

|

Уже вчетверте львів’яни мали змогу стати свідками і безпосередніми учасниками врочистого проведення Львівського балу. За відгуками тих, хто наважився відвідати імпрезу цього року, бал видався на славу, і гості непогано погуляли.

Так, саме погуляли і, мабуть, зробили це по-європейськи. Вишукані сукні і дорогі фраки, можливо, не такі й вже світські розмови і не вишуканий фуршет, але зрештою, вам потрібно поїсти — підіть у “Макдональдс” чи “Пузату хату”. Просто запитайте себе, а навіщо вам особисто таке дійство як бал?

Львівський Будинок учених, мабуть, не зможе зібрати усіх тих, хто вважає себе елітою міста Лева. Хоча і львівська еліта — термін доволі відносний, тому зал, який може прийняти 300 осіб, таки їх прийняв. Понад 30% тих, хто був на львівському балі минулого року, прийшли і цьогоріч. Мабуть, статистика тих, хто танцював на дійстві, була і ще більшою. Адже тим, хто відчув смак до класичного танцю і, правду кажучи, світлої плямки з-поміж інших розваг нашого урбанізованого міста, приємно повернутись сюди і знову відчути себе якщо не королевою і королем одного вечора, то бодай цивілізованою і витонченою людиною. Хоча, і на цьому четвертому балі довелося почути розмови про грубих панєнок, і російські фразеологізми за кожним новим тостом і, навіть, обговорення нової мега-хітової комп’ютерної іграшки “Сталкер”. Але ж ми вчимося.

Тепер про ціни. 200 грн — за вхід. Як вам? Багато чи мало? За словами організатора балу Андрія Цебенка, “люди витрачають значно більше, щоб відповідати вимогам дрес-коду. Дівчата роблять дорогі зачіски, хлопці беруть на прокат рідкісні фраки”. Річ не у ціні квитка, правда ж? Випускники більше витрачають на свій випускний бал, який, здебільшого, закінчується масовою п’янкою у клубі чи розбитими, малоінтелігентними пиками.

Ви не вмієте танцювати вальс? Просимо, на курси, майстер-класи. Чи всім відомо, що ті, хто раніше придбав квитки на бал, навчалися власне “бальному етикету”. Не лише мистецтву танцю, а й мистецтву поведінки під час таких заходів.

То навіщо нам бал? Напевне, аби усвідомити, в якому місті ми живемо і ким ми є насправді. Хоча не виключаю, що багатьом це не потрібно…За словами організаторів Андрія Цебенка і Любомира Дикого, багато із запрошених так званих VIP-персон просто проігнорували львівський бал. Представники консулятів, чиновники і бізнесмени. Якщо не вони, то хто? Якщо не на балу, то де? Люди полиште на мить буденні справи і всі на вальс!

Танцюймо всі! Свято має тривати!

P.S. Несподіванкою цьогорічного Львівського балу стало за­прошення телепередачі “Все для тебе”. Сергій із Донецька признався у коханні Тетяні із Броварів і, мабуть, вони одружаться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *