ЛАЗ втратив директора

Марія ДОРОТИЧ, “Україна і час”

|

Минулого тижня, на 85 році життя, раптово помер директор ЛАЗу із двадцятирічним стажем — Олександр Следь. Причина смерті — раптова зупинка серця.

На похорон прийшло кілька тисяч колег по роботі, друзів, знайомих, рідні та представники влади із сусідніх міст України. Втім, і міські, й обласні можновладці, очевидно, вирішили за зайве прийти і провести в останню путь людину, яка зробила більше для розвитку заводу та міста, ніж усі львівські чиновники. Олександра Следя поховали на цвинтарі у Сокільниках, неподалік Львова.

У прес-службі ЛАЗу “УіЧ” повідомили, що працівники заводу організували похорон власними силами. Колеги по роботі морально підтримували рідних померлого.

Олександр Следь багато зробив для розвитку заводу. Він прийшов працювати робітником на підприємство ще на початку його створення. Згодом Олександр Феодосійович зробив на ЛАЗі карколомну кар`єру: перейшов на посаду старшого майстра, начальника відділу, заступника начальника цеху та директора.

За часів адміністрування Олександра Следя, ЛАЗ переживав найкращі часи розвитку. Зокрема, побудовано соціальну сферу для заводу (багатоповерхові будинки для працівників, гуртожитки, дитячі садочки).

До ЛАЗу часто приїжджали делегації із сусідніх міст України, з-за кордону, представники Кабміну, Верховної Ради, голови обласних адміністрацій, які були приємно подивовані ідеальною чистотою у цехах заводу та клумбами на території.

Останнім часом Олександр Следь нездужав, але працював на заводі до останнього дня життя. У день перед смертю донька відвезла Олександра Феодосійовича до лікарні на огляд, але врятувати життя не вдалося. Колеги по роботі згадують його як людину здорову та енергійну. До останнього дня Олександр Следь керував на ЛАЗі господарською службою. Найзаповітнішою мрією директора було створити музей на заводі, бо за багаторічну роботу він назбирав чимало цікавих цінних архівів, документів, раритетів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *