Чудова сімка

Андрій БОЙКО, “Україна і час”

|

Про те, що не потрапило у телетрансляцію матчу “Карпати” – “Шахтар”.

Львів відбув те, що називали матчем року. А саме — футбольний поєдинок львівських “Карпат” з донецьким “Шахтарем”. І хоча те, чому ця зустріч була для “Карпат” матчем року, так і залишилося загадкою, однак такий піар лише пішов на користь самій грі і підтримці львівської команди з боку вболівальників.

Саме глядачі, мабуть, і стали визначальним фактором у тому, що “Карпати” зіграли внічию — 0:0. І саме зіграли, а не вистояли чи “відскочили”. Адже господарі практично нічим не поступалися “гірникам”. Утім, про перебіг матчу, напевно, зайве розповідати, адже хто хотів, той його бачив — чи то з трибун стадіону, чи по телебаченню. Тож сконцентруємо увагу на тому, що не потрапило в об`єктиви телекамер. Такі собі цікавинки довкола цієї гри.

1. “Розпіарені” “Карпатами” “модулі” (до речі, вболівальники, доки не прийшли на стадіон, довго думали-гадали, що ж криється під цим словом) виявилися невеличкими шматками поліетилену, який потрібного ефекту не справив, адже ці шматки були малими та легкими. І аж ніяк не такими “довговічними”, щоб, як закликав клуб, забрати їх зі собою і ходити з ними на інші домашні матчі “Карпат” (зрештою, у цьому сезоні залишився лише один такий — з “Чорноморцем”, якщо не трапиться дива і Лозанський суд ще до завершення чемпіонату не вирішить, що “Карпати” мають зіграти з “Металістом).

2. На телекартинці дуже добре було видно порожні місця на трибунах (приблизно до 5 тисяч). Однак трансляція не показала того, що перед матчем жодного квитка у касі не було, натомість біля стадіону тинялося чимало спекулянтів, які пропонували вирішити проблему “зайвого квиточка”, заплативши їм, наприклад, 70 гривень за квиток вартістю 30 гривень. От тільки цікаво, за скільки вони готові були продати цей самий квиток уже після початку зустрічі?

3. На трибуні стадіону (у VIP-ложі) вдалося помітити двох молодих людей південноамериканської зовнішності у спортивній формі “Карпат”. Чомусь здається, що ці хлопці перебувають у “Карпатах” на оглядинах. Найімовірніше, вони бразильці. Позаяк разом з ними сидів чоловік, який хоча й не охоче, але зізнався в інтерв`ю, що є представником однієї з футбольних шкіл Бразилії, де працює разом із славнозвісним Бебето. Нагадаємо, що нещодавно почесний президент “Карпат” Петро Димінський перебував у Бразилії, де познайомився саме з Бебето, і той пообіцяв якось погостювати у Львові.

4. Приємно вразив чималий банер, який власноруч намалювали уболівальники. На ньому був зображений портрет Ігоря Худоб`яка і напис “Super Худік”. Справжня тобі Італія!

5. Неприємне враження справило те, що біля входу на стадіон міліціянти і працівники стадіону забирали у людей навіть пластикові пляшки з напоями — незалежно від того, чи це було пиво, чи вода. А разом з тим аналогічні пляшки можна було безпроблемно купити у межах стадіону. Чим не привід зацікавитися такою ситуацією Антимонопольному комітету?

6. За грою з трибун стадіону уважно спостерігали представники родини Вакарчуків — ректор Національного університету ім. І. Франка Іван Вакарчук та його син Святослав, який наступного дня разом зі своїм гуртом “Океан Ельзи” виступав на тому ж таки стадіоні “Україна”. Також серед глядачів були міський голова Львова Андрій Садовий з дружиною, голова обласної ради Мирослав Сеник, головний міліціонер Львівщини Михайло Цимбалюк і знані у регіоні політики Ігор Шурма та Михайло Гладій. Можливо, і ще хтось з відомих осіб, однак розгледіти вдалося лише цих. Натомість не було серед глядачів запрошених Мішеля Платіні, Міхала Лісткевича і навіть найближчих гостей — Олега Блохіна та Григорія Суркіса. За ФФУ “віддувався” голова Львівської обласної федерації футболу Ярослав Грисьо, який потрапив у немилість львівських уболівальників після того, як заявив, що, на його думку, стадіон “Україна” треба знести.

7. Найнеприємнішим спогадом про цей матч є травма Андрія Ткачука, який тільки-но почав вливатися до основи “Карпат”. У нього перелом ноги, тож на футбольному полі цього молодого футболіста побачимо, на жаль, не скоро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *