На фінішній прямій

Андрій БОЙКО, “Україна і час”

|

Позаяк спортивний сезон завершується – це стосується ігрових видів спорту, і футболу насамперед, – то сьогодні деякі наші традиційні “номінації” розділять між собою кілька лауреатів.

Розпочнемо з ТРОФЕЇВ ТИЖНЯ. Найголовніший з них у драматичному матчі виграла іспанська “Севілья”, яка у фіналі Кубка УЄФА перемогла у серії післяматчевих пенальті “Еспаньйол”. Власником ще одного трофея став німецький “Штутгарт”, який в останньому турі Бундесліги виборов чемпіонство. А от лондонський “Челсі” про чемпіонство у цьому сезоні може лише мріяти. З огляду на це, лондонці вирішили позбирати трохи кубків, щоб “підсолодити” собі сезон. Відтак після Кубка ліги “Челсі” став володарем і Кубка Англії. У фінальному матчі “пенсіонери” у додатковий час здолали “Манчестер Юнайтед” — 1:0.

Цей поєдинок став знаковим тому, що відбувався на АРЕНІ ТИЖНЯ, якою можна назвати оновлений легендарний стадіон “Уемблі”. Фінал англійського кубка став матчем-відкриттям осучасненого “Уемблі”.

В Україні ще за три тури до завершення чемпіонату МЕДАЛІ ТИЖНЯ виграв харківський “Металіст”, який вже тішиться бронзовими нагородами чемпіонату і перепусткою у розіграш Кубка УЄФА.

ПЕРЕПУСТКИ ТИЖНЯ отримали також “Нафтовик-Укрнафта” з Охтирки на пару із “Закарпаттям”. Адже ці дві команди гарантувати собі місце у вищій лізі наступного сезону. Тепер їм слід лише з`ясувати між собою, хто вийде до еліти в ранзі першолігового чемпіона, а хто — в ролі такого собі срібного призера.

На тлі радісних повідомлень дисонує інформація про ВТРАТУ ТИЖНЯ, якою для збірної України назавжди став півзахисник італійського “Асколі” Віктор Будянський. На збір перед матчем з командою Андорри його викликали тренери збірної Росії, а це означає, що талановитий футболіст уже точно не гратиме за Україну.

Ну а ДЕЗЕРТИРОМ ТИЖНЯ став голландський наставник Ко Адріансе, який гучно прийшов на посаду головного тренера донецького “Металурга”,однак через нікчемні результати тихо та безславно, ще до завершення контракту, покинув клуб, а разом з ним і Україну.

Окрім футболу, є підстави згадати і про бокс. Адже успішно провели ЗАХИСТИ ТИЖНЯ два українські боксери. Сергій Дзінзірук у поєдинку з бразильцем Карлосом Насіменто завдяки нокауту в передостанньому раунді захистив титул чемпіона за версією WBO у першій середній вазі. А Володимир Вірчіс відстояв пас чемпіона Європи, перемігши за очками італійця Паола Відоца.

В іншому силовому виді спорту — дзюдо — українці також досягли висот. Так, МЕДАЛІ ТИЖНЯ з Кубка світу у Бухаресті привезли два українці. Геннадій Бєлодєд у ваговій категорії до 73 кг виборов “срібло”, а Георгій Зантарая здобув “бронзу” у вазі до 60 кг. На жаль, наші дзюдоїстки з аналогічних змагань, які відбулися у португальському Лісабоні, повернулися без нагород.

Перше львівське “золото”

Львівський футзальний клуб “Енергія” за 5 турів до завершення чемпіонату України оформив перше чемпіонство у своїй історії. Зробили це “енергетики” вдома у поєдинку із земляками з “ТВД”, який відбувся минулої неділі і завершився перемогою “Енергії” з рахунком 3:1.

Уже на першій хвилині гри Паршиков відкрив рахунок, а потім, ще до перерви, голами відзначилися Брунько та Легчанов. Гравці “ТВД” також у першому таймі зуміли один раз влучити у ворота суперників. Однак у другому, попри всі намагання “будівельників” та “енергетиків”, глядачі забитих м`ячів більше не побачили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *