Рецепти народів світу. Кубинська кухня

Наталка ПАНЬКІВ, “Україна і час”

|

Незважаючи на особливості ведення сільського господарства, при якому кубинці перевагу надають виключно цукровій тростині, їхня кухня ввібрала рецепти іспанських, африканських та карибських гастрономічних традицій, для яких цукрова тростина майже не потрібна.

ОСНОВНИЙ НАБІР ПРОДУКТІВ КУБИНСЬКОЇ КУХНІ: курятина, свинина, рідше – телятина і баранина, із зернових – це чорні боби, рис, кукурудза. До їжі згодилася також юкка та солодка картопля. Кубинський десерт – це фрукти цілими плодами, фрукти шматочками та фрукти в пирогах. Додамо ще одну важливу деталь: колонізатори принесли у місцеву кухню витонченість.

Салат з грейпфрутом і шинкою

Складники: 200 г шинки, 2 грейпфрути, 200 г консервованого зеленого горошку, 1 качан зеленого салату, сіль, перець. Для соусу: 200 г майонезу, 2-3 ст. л. гірчиці, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. білого вина (за бажанням), 1 зубчик часнику, сіль, перець.

Спосіб приготування: для соусу змішайте майонез з гірчицею, лимонним соком, білим вином і збийте це до отримання однорідної маси. Додайте до суміші дрібно нарізаний часник і трохи петрушки. Від качана салату відділіть листки. Кілька залишіть цілими, решту подрібніть. Шинку наріжте кубиками, змішайте з подрібненим салатом і горошком. Грейпфрут відділіть від шкірки і поріжте маленькі шматочки (поперек дольки). Все змішайте і заправте приготованим соусом . На дно прозорої салатниці покладіть цілі листки салату, а зверху накладіть власне сам салат.

Смажений банан

Складники: 2 стиглих банани, олія, сіль, перець, цукрова пудра.

Спосіб приготування: банани розрізати надвоє і почистити від шкірки. Після чого розрізати кожну половинку на дві частини по діагоналі. Злегка посипати цукровою пудрою і обсмажити на олії з усіх сторін до зміни консистенції банана і появи коричнюватого відтінку. Обсушити готову страву на серветці, приправити сіллю і перцем.

Суп-пюре зі свіжої кукурудзи

Складники: на одну порцію — 150 г зерен свіжої кукурудзи, 50 г вершкового масла, 250 мл вершків, 30 г цибулі, 20 г борошна, сіль, перець.

Спосіб приготування: кукурудзу відварюють, зернятка відділяють і пропускають через м’ясорубку. Дрібно нарізану цибулю обсмажують на маслі до м’якості, додають борошно і ще трохи смажать (5 хв). Потім кладуть у цю ж сковорідку перемелену кукурудзу, вливають вершки, солять-перчать і доводять суп до кипіння. При подачі посипають дрібно порізаною зеленою цибулькою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *