Розкопки на розі вулиць Краківської та Вірменської таки законні

Наталя ЧИЖ, „Новий погляд”

|

Скандал, який нещодавно підняли довкола незаконності розкопок на розі вулиць Краківської та Вірменської, добіг свого логічного завершення. Усі звинувачення у незаконності розкопок віце-президент ТзОВ «Будінвест» Михайло Мужилівський заперечив.

Більше того, пан Мужилівський гарантував відновлення дитячого майданчика, довкола ліквідації якого ЗМІ підняли шум.

Під час прес-конференції Михайло Мужилівський запевнив, що давно є усі відповідні дозволи, а тому говорити про незаконність розкопок не виправдано. Зокрема, існує рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 03.09. 2004 року щодо проведення досліджень та впорядкування історичної забудови на розі вулиці Краківської та Вірменської, дозвіл Галицької РА від 14 березня 2007 року на встановлення тимчасової огорожі майданчика археологічних досліджень та дозвіл на проведення археологічних розкопок від Державної служби з питань національної культурної спадщини від 5 квітня 2007 року. Цю інформацію підтвердив начальник відділу охорони культурної спадщини ЛОДА Василь Івановський. Дозвіл на проведення археологічних досліджень дає Державна служба з питань національної культурної спадщини. Управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації погодило та затвердило програму археологічних досліджень. Місто про це знало», – зазначив він.

Про те, що будуватимуть на цій території після завершення розкопок, поки що Михайло Мужилівський розповісти не може. Як пояснив він журналістам, усе залежатиме від результатів розкопок. «Там можна збудувати офісний центр, готель, торгівельний комплекс. Але щоб це зрозуміти, археологи повинні провести розкопки, щоб ми знали чи збережені там підвальні пивниці. Від цього ж залежатиме, що ми будуватимемо на цій території», – зазначив він. Окрім того, пан Мужилівський наголосив, що вони готові відбудувати будинок, який там колись стояв, якщо хтось знайде його фотографію.

«Я, як віце-президент «Будінвесту», заявляю, що ми готові профінансувати того, хто знайде фотографію тих будинків, що були там колись. Ми готові дати за це якусь винагороду – 2000-3000 гривень», – зазначив віце-президент «Будінвесту».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *