Станік і Пшеничний – знову колишні

Юлія КУХАР, „Новий погляд”

|

Останнім судовим рішенням, яке визначає долю працевлаштованості двох екс-суддів КСУ Сюзанни Станік та Валерія Пшеничного, стало рішення Донецького апеляційного адміністративного суду, який остаточно залишив Станік і Пшеничного без роботи.

Нагадаємо, на початку травня Президент України звільнив своїм указом цих двох суддів, а пізніше іще одного суддю Володимира Іващенка, «у зв’язку з порушенням присяги». Стосовно перших двох суддів (їх професійна діяльність, до слова, могла нашкодити Ющенку та зміцнити позиції Януковича) парламентарі від коаліції намагалися відвоювати права С. Станік і В. Пшеничного у тому ж таки Конституційному суді. Проте несподівано для всіх вирішення цієї справи перенесли на Донеччину. 15 травня Кіровський районний суд Донецька, про існування якого більшість українців почули вперше, виніс ухвалу, якою зупинив дію президентського указу. Майже одразу побачило світ рішення Донецького апеляційного адміністративного суду, який, у свою чергу, зупинив ухвалу Кіровського «колеги».

Наскільки ці рішення й ухвали законні, покаже час та, можливо, ще не одні судові «розбірки». Втім, справа зі звільненням-поновленням суддів КС набуло трохи іншого повороту. У середу потрапив у ДТП суддя Кіровського райсуду, той самий суддя, який зупинив дію указів про звільнення Пшеничного і Станік.

Представники парламентської коаліції звинувачують президента та його оточення в дорожньому інциденті, адже потерпілий суддя фактично відмінив указ Ющенка. Тим часом „нашоукраїнці” побажали судді швидкого одужання, і при цьому наголосили, що автомобільна аварія – це політична технологія, спрямована проти блоку.

“За інформацією з достовірних джерел, які є в розпорядженні “Нашої України”, суддя Кіровського районного суду міста Донецька, сьогодні (16 травня – Авт.) мав повторно розглядати це питання”, – заявив перший заступник керівника Центрвиконкому “Нашої України” Ігор Жданов, пише RAZOM. „Ми не виключаємо, що своїм рішенням суд міг скасувати попередні ухвали щодо призупинення дії указів президента. У цьому зацікавлені ті, хто намагаються скасувати укази президента”, – наголосив він.

Утім, у день аварії справу мали передати іншому судовому органу, про це повідомив потерпілий суддя через кілька годин після ДТП.

То ж сьогодні ще зарано ставити крапку у справі Станік і Пшеничного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *