Дріб`язкові банкомати

|

У найближчому часі власники платіжних карток зможуть отримувати гроші в банкоматах в дрібних купюрах – по 5 і 10 гривень.

У своєму листі від 10 травня Нацбанк вимагає від банків забезпечити наявність в банкоматах не тільки банкноти великого номіналу, а й банкноти дрібних номіналів.

Насамперед, НБУ вимагає від банків звернути увагу на завантаження банкнотами дрібних номіналів тих банкоматів, через які обслуговують студентів у навчальних закладах та пенсіонерів. Потребу таких нововведень в Нацбанку пояснюють тим, що люди, доходи яких є невисокими, мають проблему зі зняттям готівки в банкоматах, які завантажені лише «грубими» банкнотами.

У самих банках не вбачають проблеми в тому, щоб завантажити банкомати дрібними купюрами. Це технічне питання, пояснили «Погляду» в одному з львівських банків, і вирішити його доволі легко.

Позичальники банків також зможуть отримувати від своїх кредиторів інформацію про реальні кредитні ставки з врахування комісійних банку та страхових виплат. Це питання регулює постанова Нацбанку, ухвалена того ж таки 10 травня. Наразі банки не враховують у вартості кредитних засобів різні комісійні і страхові виплати.

Ірина СМЕРТИГА, „Новий погляд”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *