Назустріч сонцю

Наталя ЧИЖ, „Новий погляд”

|

Відпочивати, як то кажуть, не працювати – вміє і прагне кожен. А оскільки за вікном усе частіше з’являється сонечко і робочий настрій поволі міняється бажанням побити байдики, «Погляд» пропонує вашій увазі короткий огляд тих місць, де робити це найцікавіше і, звісно ж, якомога доступніше фінансово.

Греція

Відома своєю “Афінською Рів`єрою” – Гліфадою, Вульягмені, Варкізу, Левадією, Дельфі, де була колись передбачена доля Бога; Кастальським Ключем, де можна побачити “пуп Землі”; Олімпом – домом 12 богів, звідки Зевс керував давнім світом, ця країна уже давненько приваблює туристів з усіх куточків світу. Не менш популярними серед туристів є архіпелаги: Іонічні острови, Кіклади, Додеканес (що означає “дванадцять”). Щоб відвідати їх всіх, не вистачить, мабуть, життя. Проте відвідати кілька у вас завжди є можливість. Головне бажання і… щонайменше, 500 євро.

Єгипет

Любителям екзотики незабутні враження подарує піщаний і теплий Єгипет. Влітку температура повітря тут коливається від 35 до 45С! Перевагою Єгипту є також неповторні морські пейзажі і, звісно ж, піраміди. Шанувальникам екстріму не варто упускати нагоди скористатися однією із найзахопливіших екскурсій – сафарі на джипах або на мотоциклах. А романтичним натурам турфірми радять відвідати коралові острови. Ознайомлення з підводним світом коралових садів та екзотичними рибами нікого не зможе залишити байдужим! Коштує відпочинок у Єгипті в середньому від 250 євро за 5 днів перебування.

Чорногорія

В Чорногорії є найглибший у Європі та другий у світі після каньйону Колорадо – каньйон річки Тара. Також ця країна відома своїми національними заповідниками – Дурмитором, Біоградською горою, Ловченом та Скандарським озером, які занесені в списки всесвітнього природнього наслідування ЮНЕСКО. Грошовою одиницею Чорногорії є євро і для того, щоб побувати там влітку вам знадобиться не менше 300 євро на 10 днів всього лише за готельний номер. Якщо ж додати ще й транспорт та сувеніри…

Болгарія

“Коли Господь щедрий, Він малює світ трьома фарбами: синьою – небо й море, зеленою – ліс, жовтою – морський пісок і стиглий персик”. Так говорять про свою землю болгари. І недаремно. Адже болгарські узбережжя сповнені різноманітних барв і віддавна ваблять туристів. Окрім неповторного моря та золотих берегів, турфірми рекомендують відвідати національний парк-музей “Шипка”, храм-пам`ятник “Різдво Христове”, Хрестову гора – святилище в містах Родопі та гірську Аладжу – монастир біля курорту “Золоті піски”. Та й ціни у готелях тут дуже привабливі – від 10 євро за одну добу.

Кіпр

Якщо ви вирішили відпочити цього літа на Кіпрі, слід, насамперед, запам’ятати особливості характеру та традицій його мешканців. У кіпріотів східні манери: не простягайте руку з відкритою долонею, оскільки цей жест означає “ні!” Не заходьте в церкви і монастирі в шортах. Якщо ж ви хочете зробити фотографії, не забувайте спитати дозволу. Окрім того, не слід забувати, що рух на Кіпрі – лівосторонній. А сутінки тривають тут всього лиш 30 хвилин! Готельний номер на 7 днів тут коштує від 450 у. о.

Мальта

На Мальті є найдавніші в світі кам’яні храми, які на 1000 років старші від єгипетських пірамід. Особливою перевагою Мальти для туристів з України є відсутність візових проблем. Громадяни України можуть отримати мальтійську візу вже по прильоту на Мальту, безпосередньо в аеропорту. Її вартість – приблизно 30 USD (оплата в місцевій валюті). Готельний номер на Мальті коштуватиме вам від 19 євро за добу.

Туніс

Це країна, де Європа зустрічається з Африкою. Це прекрасні білосніжні пляжі і лазурні береги Хаммамету, блакитні простори Сусса і Монастиря, зелень оазисів і жовті піски Сахари. Це країна арабських казок, амфітеатрів, акведуків, храмів. Кожен любитель історії, як і звичайний турист у пошуках незабутніх вражень, не залишиться незадоволеним. Вартість відпочинку у Тунісі коливається від 400 євро за 7 днів.

Відпочинок на озерах

Якщо ж ви не любитель великих пляжів та спекотного сонця, та й у гаманці у вас не густо, можете спокійно планувати поїздку на одне з найближчих озер. В Україні найпопулярнішим курортним місцем є, звісно ж, Шацькі озера. Цей відпочинок коштуватиме вам від 20 грн за добу проживання у місцевому готельчику. Ще одним гарним місцем для літнього відпочинку є озеро Ширава (Словаччина). Воно розміщене в 20-ти кілометрах від україно-словацького кордону і вирізняється чудовими піщаними пляжами. Готельний номер коштуватиме вам від 8 до 14 у. о. за добу. Озеро Балатон, що в Угорщині, навіть називають «угорським морем». Це одна з найбільш відвідуваних зон відпочинку. Ціни в готелях – від 25 у. о за добу. І, врешті, не можна не згадати про відоме Озеро Соліна (Польща), що розташоване за 120 км від Львова. Ціна проживання у місцевому готелі обійдеться вам від 15 у. о за добу, а переїзд коштуватиме близько 70 грн.

Крим

Якщо ж ви любите відпочивати недалеко від дому, то Крим завжди готовий вас прийняти. Тут ви можете відвідати Нікітський ботанічний сад, Алупкінський музей, Мармурову печеру або ж просто полежати на пляжі під гарячим сонечком. Безліч приватних секторів, санаторіїв, готелів та туристичних баз завжди знайдуть для вас місце. Вартість проживання у санаторії з триразовим харчуванням сягає, щонайменше, 20 у. о за добу. Проживання на туристичній базі коштуватиме від 6 у. о. Але якщо ви любитель розкішного відпочинку і простенькі умови вас не задовольняють, можете обрати і дорожчі готелі та бази. Ціна люкс-номерів тут коливається від 65 до 100 у.о за добу.

Карпати

Особливість Карпат – у відсутності загальноприйнятих місць купання, відпочинку, проживання і засмагання… Вибравши літній відпочинок саме у Карпатах, ви без особливих зусиль зможете знайти відокремлене місце лише для себе… Ціна за ночівлю тут коливається в середньому від 120 грн і вище. Та коли йдеться про гори, чисте повітря і неповторну природу, то ціна втрачає будь-яке значення!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *