Степан Курпіль, депутат ВРУ п’ятого скликання: «Стан невизначеності може тривати ще до кінця тижня»

|

«Учорашні заяви Віктора Януковича на засідання уряду про те, що ми підемо на вибори після рішення Конституційного суду є всього на всього спробою підняти ставки під час остаточних переговорів стосовно дати виборів.

Крім того, не виключено, що на Януковича дуже сильно натиснула Москва, від якої він залежний. Зрозуміло, що для Москви дострокові вибори в Україні взагалі не бажані. Чим довше у нас буде стан невизначеності, тим їй вигідніше. Останнім часом змістом політики Кремля є створення дестабілізації в сусідніх країнах.

Усі кроки, які зараз робить коаліція, спрямовані на те, щоб якимись чином затягнути переговори. Остання заява Януковича свідчить про те, що в нього немає слова. Він так званий «донецький господар свого слова», слово дав – слово забрав.

Тому важко передбачити остаточну дату виборів. Але цілком реально, щоб вони відбулися 15 липня. На цьому наполягає і Президент, і опозиція. Стан невизначеності може тривати ще до кінця цього тижня. Президент обіцяв у п ’ ятницю скликати РНБО, і, я думаю, що рішення ради нацбезпеки буде вирішальним.

Відтягування виборів на осінь для нас не припустиме. Бо за той час просто відбуватиметься розкрадання бюджету, маніпулювання ним, викидання подачок пенсіонерам, щоб здобути їхню прихильність».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *